0
Košarka

GORDON SE PRISETIO PARTIZANA: Nije lako u Evropi, u Srbiji i Litvaniji je bilo najteže

Objavljeno: 25.10.17 u 18:35

Bivši krilni centar crno-belih govorio je od svojim počecina na „starom kontinentu“ i uporedio je evropski stil košarke sa onim u NBA.

Dru Gordon je navijačima Partizana ostao u sećanju kao eksplozivan igrač sa strašnim fizičkim predispozicijama i još se pamte njegova atraktivna zakucavanja i rampe u crno-belom dresu.

Ipak Ameriknac se nije ni čitavu srzonu zadržao u timu koji je tada vodio Duško Vujošević i njegovo mesto je, posle povrede ruke na finalu Kupa protiv Zvezde, zaozeo Žo Lovernj koji je tek pristigao iz Valensije.

Gordonu je Partizan bio prvo evropsko iskustvo, a nakon toga američki krilni centar je na „starom kontinentu“ nastupao i za Dinamo Sasari, Banvit, Lijetuvos Ritas i na kraju za Zenit čiji je i trenutno član.

Najvećem delu američki košarkaša na prelazu iz tamošnje košarke u Evropu neophodan jeodređeni period prilagođavanja, a ako pitate Gordona gde mu je bilo najteže on će se dvoumiti između dve destinacije.

-Bio sam mlad, tek sam se doselio u Evropu i bilo mi je potrebno vreme da se priviknem na stil igre. Iskreno, mislim da mi je najteže bilo u Srbiji. U Turskoj je takođe teško prvenstvo. U Evropi svako prvenstvo je posebna priča i ima neki svoj šmek, uvek se oseti razlika. Možda nema tolike razlike, ali svaki detalj pravi razliku. Tako su svi šampionati jedinstveni na svoj način i mogu da budu teški. Ali, ako pitate gde mi je stvarno bilo najteže onda je to možda ipak Litvanija. Tamo je košarka posebna, a treninzi su jako teški- rekao je Gordon koji je zatim uporedio Evropski stil košarke sa onim u NBA..

-U NBA ligi je sve drugačije. Igra se dosta brzo, a ima i mnogo pokušaja za tri poena. To je možda najveća razlika. Osim toga što je linija za tri poena na različitim distancama. Takođe, različita su putovanja. Kada igraš u Evropi, da bi otišao na neko gostovanje moraš mnogo da putuješ. U Americi je to mnogo jednostavnije. Kada si u Evropi, moraš da se adaptiraš na lokalni stil. Nekome je to lako, nekome teško, ali ako želiš da igraš u Evropi moraš da budeš spreman na promene-, zaključio je Gordon koji je u domovini u jednom periodu nosio dres Filadelfije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter