0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Valensija razbila Baskoniju, Nedović briljirao, ali Trinkijer je ponovo imao ‘trik’ u rukavu

Objavljeno: 25.10.17 u 23:07

Kompletirano je 3. kolo Evrolige, uz verovatno najneizvesniju završnicu ove runde koja se odigrala u Malagi.

Iako je Baskonija bila blagi favorit protiv Valensije na svom terenu, nije imala šansu ni u jednom momentu. Tim Pabla Priđonija je deklasiran od strane ‘slepih miševa’ koji su sa čak 17 poena razlike slavili svoju drugu uzastopnu pobedu.

Najefikasniji je bio Tornike Šengelija sa 22 poena u timu Baskonije, ali je u pobedničkom taboru bilo više raspoloženih igrača, pa su Tibor Plajs i Erik Grin ubacili po 15 poena, a Alberto Abalde 13.

U poslednjem meču 3. kola, takođe u Španiji, u Malagi, videli smo jedno od iznenađenja kola pošto je Brose Bamberg slavio trijumf protiv Unikahe, na parketu gde je u prvom kolu pao čak i šampion Evrope Fenerbahče.

U potpuno izjednačenom meču Nemci su u finišu stigli do male prednosti od tri do šest poena, koju su uspeli da održe do kraja i pored nekoliko prilika koje je Unikaha imala za preokret.

Najviše je u tome prednjačio Nemanja Nedović koji je imao i šut za izjednačenje na 10 sekundi pre kraja, ali je promašio polaganje, a zatim je i udaren na zemlji. Trinkijeri je ponovo pronašao način da napravi iznenađenje.

Nedović je bio ubedljivo najbolji akter meča sa 26 poena, jedino ga je u domaćem timu pratio Šermadini sa 10 koševa, Dragan Milosavljević je ubacio pet, a Dejan Musli svega jedan poen.

U pobedničkom taboru najviše se istakao Riki Hikman sa 18 poena, Rubit je imao 15, Štajger 13 poena, a Luka Mitrović je ubacio šest.

EVROLIGA, 3. kolo:

Utorak:

Himki – Crvena zvezda 85:78
Makabi – Olimpijakos 68:69
Barselona – Žalgiris 75:81
Real – Armani 100:90

Sreda:

CSKA Moskva – PAO 81:63
Fenerbahče – Efes 81:70
Baskonija – Valensija 63:80
Unikaha – Bamberg 76:80

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter