2
Domaći fudbal

BRAVO: Promenio je reprezentaciju, ali nije zaboravio žrtve u svom rodnom gradu!

Objavljeno: 25.10.17 u 13:30

Fudbaler Honveda Filip Holender jeste promenio nacionalnost i postao Mađar, ali ne zaboravlja grad i tragediju tog mesta u kome je rođen.

Honved nije uspeo, poražen je na svom terenu od Diošđera 2:1. Jedini gol za domaćina postigao je Filip Holender, Srbin sa mađarskim pasošem i reprezentativac te zemlje. On je gol postignut 21. oktobra posvetio svim đacima u Kragujevcu streljanim od fašista u Drugom svetskom ratu.

– Nije bilo mnogo razmišljanja o tome , ja sam rođen u Kragujevcu i cela porodica mi je rođena i žive dan danas u Kragujevcu, osnovnu školu koju sam završio se zove „21. Oktrobar“. Baš smo 21. oktobra igrali utakmicu tako da bez puno razmišljanja sam rekao sebi ako budem dao gol posvetiću žrtvama koje su stradale na taj dan u mom gradu – rekao je za Kurir, Filip Holender.

Filip Holender ponikao je u kragujevačkoj školi fudbala „Fitnes“, a potom je igrao dve godine za Radnički iz Kragujevca. Već osam godina igra za mađarskog fudbalskog velikana Honved. Njegov fudbalski idol je Stiven Džerard, legenda Liverpula. Navijač je Crvene zvezde.

0
0

2 Komentara

  1. Кратко и јасно: БРАВО Х 1000, алал вера и свака Ти част момчино шумадијска!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter