0
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

FLEŠ IZ CRNE GORE: Samo Kinezi mogu da smene selektora Crne Gore!?

Objavljeno: 24.10.17 u 13:44

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali je prvi čovek tamošnjeg saveza Dejan Savićević zadovoljan rezultatima.

Legendarni ‘Genije’ ne razmišlja o smeni selektora Crne Gore, jer je Ljubiša Tumbaković napravio dobar posao. Ipak, strah postoji, Kinezi vrebaju, a Tumba je cenjen trener u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

– Sa Tumbakovićem imamo ugovor do kraja godine, ali postoji obostrana želja da saradnja bude nastavljena. Nadam se da će tako biti. Nema nijednog razloga da bude drugačije. Jedino u slučaju da stigne bogata ponuda, recimo iz Kine, znamo kakvo je tamo tržište. Toga se malo plašim, jer su to ponude koje teško može da odbije bilo koji trener. Razgovaraćemo narednih dana. Optimista sam i nadam se da će Tumbaković i dalje biti selektor Crne Gore – rekao je Savićević za podgoričku ‘Pobjedu’.

Dejan Savićević zna šta je koštalo Crnu Goru plasmana na Svetsko prvenstvo.

– Mislim da nas je poraz u Jermeniji skupo koštao. Mi smo reprezentacija koja teško može da nadoknadi gubitak bodova protiv autsajdera. U svim kvalifikacijama ako ne pobedite one selekcije koje su po rejtingu ispod vas, ako protiv njih ne osvojite maksimalan broj bodova, teško možete da se kvalifikujete. Pored toga, platili smo danak činjenici da smo imali devet igrača koji su uoči okupljanja za ključne utakmice igrali u evropskim klupskim takmičenjima. Čak devet fudbalera nastupalo je u Ligi Evrope, a dvojica u Ligi šampiona. Moj utisak je da su bili premoreni pred nastupe sa Danskom i Poljskom.

Sad su dva puta ka Evropskom prvenstvu, kvalfikacije, ali i Liga nacija.

– Nadam se iskreno da će u sledećim kvalifikacijama doći rezultat u koji verujemo. A to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatram da je to realno. Imamo mogućnost kroz novi ciklus kvalifikacija i Ligu nacija. Imamo sada veći izbor igrača u odnosu na sve prethodne kvalifikacije kada smo bili dosta suženi u izboru – rekao je Dejan Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter