3
Evroliga

FOTO: Euroleague

EVROLIGA: Zvezda poklekla u drugom delu, Himkiju pobeda u Rusiji (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 24.10.17 u 21:02

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Himkiju rezultatom 85:78 u meču 3. kola ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Zvezda je meč otvorila koševima Feldina i Ročestija, a nakon sjajne odbrane Lesora i asistencije Ročestija, Feldin je svojim petim poenom Zvezdu doveo do 7:0.

Prvi koš za Himki postigao je Gil zakucavanjem u trećem minutu utakmice.

Sa druge strane, viđen je fantastičan primer borbenosti Branka Lazića, koji se bacio preko reklama da bi „izvukao“ jednu loptu, nakon promašaja Milka Bjelice za tri poena.

Ponovo je Zvezda uspela da se odbrani, ali je Lazić u napadu bio „kratak“ za dva, da bi Gil još jednim zakucavanjem smanjio na 7:4.

Sa druge strane, u strelce se upisao i Lesor iz odbojke.

Prvi šut Alekseja Šveda završio je na obruču, ali je Malkolm Tomas iskoristio loše građenje Ročestija i pokupio loptu, a potom asistirao sjajnom Rusu za prve poene neverovatnog Šveda i 9:6.

Razigrao se Šved, ukrao je loptu Bjelici, a Anderson trojkom doneo prvo izjednačenje na meču.

Mogao je Branko Lazić da vrati Zvezdi tri poena viška, ali nije pogodio za tri iz ugla, nije uspeo da „popravi“ Lesor, da bi Tomas potom iz tranzicije pogodio za dva uz faul Lesora.

Crvena zvezda je u tim momentima imala velikih problema u skoku, pošto je Himki čak četiri puta uzeo loptu pod košem gostuju.

Antić je promašio za tri, ali je Bjelica uspeo da loptu vrati u koš. U narednom napadu, posle promašaja Stefana Markovića za tri poena, Dobrić je crveno-belima vratio prednost, 14:11, a Bjelica je povećao na 17:12. Raspucali su se trojkaši obe ekipe, pa je Marković pogodio za Himki, potom Feldin za Zvezdu treću uzastopnu, da bi seriju trojki okončao Šved za 20:18. Ročesti je sa linije za slobodna bacanja pogodio jedno, a dve sjajne odbrane igrači iz Beograda su iskoristili da preko Feldina i trojke sa osam metara, a potom i Pere Antića i koša uz faul, stignu do najveće prednosti dosadašnjeg toka meča, 27:18.

Anderson je smanjio na 27:20, a konačnih 28:20 u prvoj četvrtini postavio je Feldin sa linije penala, nakon bespotrebnog faula Tomasa.

Početak druge deonice doneo je prilazak Himkija na 28:25 za samo 52 sekunde igre, pa je nakon trojke Šveda Alimpijević zatražio tajm-aut.

Do prvog poena Zvezda je stigla zakucavanjem Lesora na isteku drugog minuta ovog dela igre, na šta se tridesetak sekundi kasnije sjajnim prodorom nadovezao Radičević, a plejmejker crveno-belih je već u sledećem napadu iznudio faul, što je izazvalo interesantan komentar jednog tviteraša: 

Usledila je nova serija Himkija, pa su trojkom Markovića i nakon odličnog pasa Šveda za Zubkova smanjili na 33:30.

Lesor je prekinuo tu seriju košem za 35:30, ali je Himki ponovo vezao pet poena, i to preko Zajceva, a potom i trojkom Čarlsa Dženkinsa, što su mu, ujedno, bili prvi poeni u Evroligi ove sezone.

Nakon jednog prigovora Barcokas, trener Himkija, zaradio je tehničku grešku posle prekršaja Zajceva nad Milkom Bjelicom, ali su prvo Bjelica dva, a potom i Ročesti jednom promašili sa linije za slobodna bacanja, a isto je uradio i Feldin pri šutu za tri poena.

Himki nije iskoristio naredni napad, usledila je trojka Ročestija sa druge strane, a na 38:38 poravnao je Dženkins svojom drugom trojkom na utakmici.

Na minut i po pre kraja prvog poluvremena Bjelica je fauliran pri šutu za tri poena, što je centar Zvezde iskoristio da se iskupi pogodivši sva tri šuta.

Dobro poluvreme crveno-beli su zaokružili slobodnim bacanjima Radičevića za prednost 44:43.

Povećao je tu prednost Milko Bjelica na 46:43, ali je potom tim Dušana Alimpijevića ušao u seriju grešaka, dok su Tomas dvojkom, te Anderson i Šved trojkama doneli preokret – 51:46, nakon čega je Alimpijević zatražio tajm-aut.

U trećem minutu drugog poluvremena Branko Lazić je postigao svoje prve poene i približio Zvezdu na tri poena minusa. Vezali su potom promašaje Šved sa jedne, pa Radičević sa druge strane za tri poena, a sedmom asistencijom Šveda Himki je preko Robinsona vratio pet poena viška.

Šansu da Zvezdu približi prokockao je Bjelica, nakon što mu je Robinson ukrao loptu, a Šved je, posle faula Radičevića, lako poentirao pored Lazića.

Promašio je Antić trojku, a Robinson je pogodio jedno bacanje za 56:48, nakon čega je, posle promašaja Feldina i kontre, zakucao za 58:48.

Nastavila se kriza Zvezde, lako je poentirao Gil za 12 poena prednosti na pet minuta pre kraja treće četvrtine, i usledio je novi tajm-aut Dušana Alimpijevića.

Do kraja četvrtne, Lesor je smanjio na deset, ponovo su se vratili domaći na 12 poena viška, ali su serijom 5-0 Ročesti sa dva poena i Antić trojkom vratili Zvezdu na podnošljivih sedam poena, da bi Šved u poslednjim momentima trećeg dela igre povećao na 64:55.

Početak poslednjeg perioda doneo je odličnu igru Zvezde u odbrani, Jovanović je vezao četiri poena, ali je urađeno potom prosuo, doduše prestrogo dosuđenim, nesportskim faulom, iz kog je Himki ponovo otišao na devet poena prednosti.

Pogodio je Ročesti, ali je Anderson trojkom ponovo odveo domaće na deset poena viška. Blokirao je Šved Lazićev šut za tri, sa druge strane precizan je bio Anderson za tri. Pogodio je Lesor za Zvezdu, potom i Radičević i Feldin, pa je ubrzo Zvezda prišla na šest poena minusa, ali je ponovo Anderson četvrtom trojkom na meču odveo domaće na devet poena viška.

Malo je nedostajalo da Čarls Dženkins ukradenom loptom zapečati Zvezdinu sudbinu na tri minuta i 18 sekundi pre kraja, ali je lopta otišla u aut. 

U nastavku akcije, Bjelica je trojkom vratio Zvezdu u igru, smanjivši na 78:72, a odličnu odbranu i skok u odbrani Matijas Lesor je nadogradio neverovatnim skokom u napadu nakon promašaja Radičevića i pogotkom za 78:74. 

Naredni napad doneo je pokušaj Andersona za tri poena, ali je, uprkos promašaju, Himki otišao na +7, pošto je kapiten Zvezde Branko Lazić faulirao Amerikanca prilikom šuta, pa je igrač ruskog tima dobio tri slobodna bacanja.

Mogao je Milko Bjelica da ponovo približi Zvezdu na pet poena minusa, ali je promašio dva bacanja. Nije Himki iskoristio svoj napad, ali je Zvezdin pokušaj kontre presekao Dženkins ukradenom loptom, a Robinson zakucavanjem ugasio nade Crvene zvezde da može do preokreta i trijumfa u Rusiji.

Na kraju, 85:78, i drugi poraz Crvene zvezde u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Naredni meč Zvezda igra protiv Makabija u četvrtak u Beogradskoj areni.

Anderson je bio najefikasniji sa 24 poena, uz 18 poena Šveda. Sa druge strane, Bjelica sa 15 i Feldin sa 14, od čega 12 u prvoj deonici, predvodili su Zvezdu na ovom meču.

Evroliga, 3. kolo

Himki – Crvena zvezda 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23)

Himki: Robinson 9, Šved 18, Vjalcev, Zajcev, Marković 10, Monja, Gil 6, Todorović, Zubkov 2, Anderson 24, Dženkins 6, Tomas 8.

Crvena zvezda: Radičević 9, Davidovac, Lazić 2, Lazarević, Antić 6, Dobrić 3, Feldin 14, Janković, Ročesti 13, Lesor 12, Jovanović 4, Bjelica 15.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Slažem se brate sta si rekao ali svi ostali klubovi od abe,babe,balkana se ne trebaju gledati..Zvezda lagano uzima aba…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter