1
Domaći fudbal

CENTIMETRI GA DELILI OD HUMSKE: Bora Milutinović otkrio kako je legendu Reala umalo doveo u Partizan!

Objavljeno: 24.10.17 u 18:30

Proslavljeni srpski trener ispričao je zanimljivu anegdotu prilikom gostovanja na trenerskog simpozijumu u organizaciji FSS i FIFA.

Legendarni Bora Milutinović, čovek koji je vodio čak pet različitih reprezentacija na Svetskim prvenstvima (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina), od kojih je sa četiri prebrodio grupnu fazu, bio je bez sumnje jedna od najvećih zvezdi ovog trodnevnog skupa.

Između ostalih tema o kojima je govorio, proslavljeni stručnjak je ispričao i jednu anegdotu iz vremena kada je radio u Meksiku, kao trener PUMAS-a. Tada je za taj klub nastupao i legendarni meksički napadač, Ugo Sančez, kasnije golgeter madriskih klubova Atletika i Reala, a Milutinović je prepoznavši njegov potencijal želeo da ga dovede u svoj voljeni Partizan.

– Hteo sam da ga dovedem iz Meksika u Partizan. A on mi kaže da ne može u našu ligu jer je nizak, nema skok i ne igra tako dobro desnom nogom. Zato je otišao u Real Madrid i pokazao kakav je igrač – rekao je Milutinović.

Sačez je kasnije završio u Atletiku za koji je na 111 mečeva postigao 54 pogodaka, da bi nakon četiri sezone prešao u gradskog rivala, Real za koji je na 207 utakmica postigao 164 pogodaka. Možemo samo zamisliti šta bi bilo da je Bora uspeo da ga ubedi da obuče Partizanov crno-beli dres.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter