2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Velika pobeda Partizana u Bilbau, nakon preokreta u drugom poluvremenu!

Objavljeno: 24.10.17 u 22:20

Košarkaši Partizana upisali su veliku pobedu na gostovanju Bilbao Basketu rezultatom 96:92, u okviru trećeg kola Evrokupa.

Ekipa Miroslava Nikolića je na gostovanju u Španiji odigrala najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone i upisala pobedu koju je mora se priznati malo ko očekivao. Novica Veličković i drugovi prikazali su sjajnu igru u drugom poluvremenu, bili su pribrani onda kada se lomio meč, a još jednu brilijantnu partiju pružio je Najdžel Vilijams-Gos koji je ponovo košgeterski predvodio svoj tim sa 27 poena.

Prvi deo utakmice crno-beli su odigrali po principu toplo-hladno. Bilbao je počeo utakmicu nešto bolje, tokom čitave prve deonice održavao rezultatsku prednost, ali im Partizan nije dozvolio da se odlepe.

Prva četvrtina završena je vođstvom domaćina od 26:21, ali crno-beli ubrzo uspevaju to da sustignu i preokrenu rezultat u svoju korist najviše zahvaljujući Najdželu Vilijamsu-Gosu.

Sredinom druge deonice naš predstavnik je imao prednost od 35:32, ali je tada usledio prazan hod u njihovoj igri što su Baskijci iskoristili i serijom 12:0, na dva minuta pre kraja odlaze na devet poena prednosti.

Imao je Bilbao na minut pre kraja i dvocifrenu prednost od 47:37, ali je Partizan uspeo da ublaži taj zaostatak i na poluvreme ode sa minusom od sedam poena.

Nastavak utakmice počeo je pomalo nervozno, gde su obe ekipe bile bez poena u prva dva minuta, ali tada je usledila serija Partizana od 10:2, kojom crno-beli preuzimaju vođstvo. U tim trenucima odlične role su odigrali Aleksandar Aranitović koji vezuje pet poena, kao i Marinković i kapiten Veličković pa je naš tim dobar deo treće deonice održavao prednost.

Ipak kako se bližio kraj četvrtine ekipu domaćin je ponovo polako preuzimao kontrolu i što zahvaljujući greškama gostujućih košarkaša, ali i po kojoj diskutabillnoj odluci sudija, Bilbao je u četvrtu četrtinu ušao sa vođstvom od 68:66.

Početak poslednjeg kvartala doneo je novi nalet Partizana, koji na krilima pre svega svojih Amerikanaca kao i Novice Veličkovića dolazi do vođstva od 76:71. Usledila je veoma neizvesna završnica u kojoj je ekipa Mute Nikolića odolevala domaćinu koji je svim silama jurio preokret.

Poslednja dva minuta beogradski tim je dočekao sa vođstvom od 86:85, a ključne poene ubacili su Mihailo Andić pod faulom, kao i Makro Čakarević koji je košem nakon ofanzivnog skoka odveo crno-bele do 90:85, na 19 sekundi pre kraja. Usledila je penal završnica u kojoj u Patrik Miler i Najdžel Vilijams-Gos bili skoncentrisani i odveli Partizan do velike pobede koja ih vraća u trku za narednu fazu.

Njefikasniji u redovima Partizana bilo je Najdžel Vilijams-Gos sa 27 poena, osam skokova i tri asitencije a pratio ga je Novica Veličković sa 19 poena i indentičnim brojem skokova kao Amerikanac. Dvocifreni su još bili i Patrik Miler sa 13 poena odnosno Vanja Marinković sa 10.

 

EVROKUP: Bilbao – Partizan 92:96 ( 26:21, 23:21, 19:14, 24:30)

 Dvorana: Bilbao Arena

Sudije: Papetru, Rajter i Perandi

BILBAO: Fišer 5, Tabu 3, Mendia, Hamnik 7, Redivo 13, Mumbru 10, Ervel 21, Kempton, Tomas 12, Todorović 17, Vučetić, Gladnes 4

PARTIZAN: Miler 13, Vilijams Gos 27, Aranitović 7, Marinković 10, Veličković 19, Tomić 4, Pecarski 4, Gavrilović 2, Andrić 2, Čakarević 6, Stevanović, Šalić 2

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter