0
Auto Moto

SIMONČELI, LEGENDA KOJA NE BLEDI: Šest godina od odlaska ‘Pomoćnika Boba’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.17 u 20:12

Danas se navršava tačno šest godina od jedne od najvećih tragedija Moto GP šampionata, u kojoj je život izgubio tada 24-godišnji Marko Simončeli.

Simončeli, nada u naletu i vozač od kog su mnogi očekivali da bude na nivou Valentina Rosija, na prečac je osvojio navijače i za dve godine postao ljubimac svih koji prate Moto GP. 

Luda frizura, neobuzdan temperament i iskren, dečački osmeh, „kupovali“ su ljude i bilo je pitanje trenutka kada će od mlade nade prerasti u možda i najboljeg vozača današnjice.

A onda se dogodio 23. oktobar 2011…

Tek je započela trka u Maleziji, na stazi Sepang, kada je Simončelijev motor proklizao. Nakon nekoliko metara, gume su povratile trenje, ali je Simončeli izgubio kontrolu nad motorom, pa su na njega naleteli Valentino Rosi i Kolin Edvards. Edvardsov motor je Italijana udario u donji deo tela, dok je od Rosija pretrpeo udarac u glavu, što je, ispostaviće se, bilo fatalno.

Trka je prekinuta, a nepunih sat vremena kasnije, u lokalnoj bolnici, saopšteno je da je Marko Simončeli podlegao povredama.

Staza u Mizanu dobila je ime po ovom neverovatnom mladiću čija karijera je naglo prekinuta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter