0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: FMP na krilima Simanića i Radanova srušio Zadar (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.17 u 19:50

Košarkaši FMP-a savladali su na domaćem terenu ekipu Zadra rezultatom 91:76, u utakmici petog gola regionalne lige.

Utakmicu je obeležila prilično izjednačena igra, a najveća prednost koju je imala jedna od ekipa iznosila je 18:10, koliko je FMP bežao Zadru u samom finišu prve deonice.

Ipak gosti nisu dozvolili „Panterima“ da se odlepe na dvocifrenu prednost i do polovine drugog kvartala dolaze do rezultatskog egala (28:28).

Od tog momenta viđena je rezultatska klackalica, gde su dve ekipe igrale praktično koš za koš. Tako je bilo sve do tri minuta pred kraj kada tim iz Železnika zahvaljjući odličnoj roli mladog Boriše Simanića, odlaze na 77:70.

Izvor:Youtube/ABA liga j.t.d.

Inače mladi centar na pozajmici iz Crvene zvezde u poslednjih 10 minuta je ubacio osam od svojih 14 poena, a važnu ulogu imao ije i Aleksa Radanov koji je Zadranima zadao i poslednji udarac, trojkom za 88:76 na nešto više od minuta pre kraja.

Najefikasniji u redovima FMP-a su bili Aleksa Radanov i Filip Čović sa po 15 poena, pratio ih je Simanić sa 14 poena i pet skokova. Dvocifreni su bili i Nemanja Nenadić sa 13 poena odnosno Majkl Ožo koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 11 poena i 12 skokova.

Kod gostiju najistaknutiji pojedinac bio je Džošua Bostik sa 21 poenom, dok je Luka Božić dodao 18 poena uz 9 skokova. Dvocifren u timu Zadra bio je i Preston Novels sa 13 poena uz koje je dodao po šest skokova i asistencija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter