0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Dortmund prosuo dva gola prednosti u Frankfurtu, asistencija Gaćinovića

Objavljeno: 21.10.17 u 17:29

Fudbaleri Borusije i Anjtrahta odigrali su jednu vrlo interesantnu utakmicu u okviru devetog kola nemačkog šampionata, u kojoj su na kraju remizirali razultatom 2:2. Brdo golova viđeno je i u Mehengladbahu gde je domaćin poražen od Leverkuzena sa 5:1.

Ekipa Petera Boša morala je da se zadovolji samo jednim bodom na gostovanju u Frankfurtu, iako su do 64. minuta imali prednost od 2:0.

Prvo poluvreme gosti su ršili u svoju korist rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Nuri Šahin nakn asistencije Marka Bartre.

Kada je je početkm drugog dela utakmice, tačnije u 57. minutu, Maksimilijan Filip duplirao prednost „Milionera“, činilo se da je ovaj meč rešen. Ipak tako nije mislio domaćin, koji je u intervalu od četiri minuta anulirao prednost protivnika.

Najpre je u 64. minutu Sebastien Aler iz jedanaesterca prepolovio prednost Drtmunda, da bi izjednjačenje Ajntrahtu, samo četiri minuta kasnije, doneo Marius Volf na lepu asistenciju našeg Mijata Gaćinovića.

Dok kraja su i jedni i drugi imali šansu da dođu do pobede, Frankfut preko Alera u 78. minutu a Dortmund preko Sahina u 89., kada je njegov udarac sa gol linije izbaci Hasebe.
Na karju ovim bodom zadvoljniji može biti dobaćin, kada se pogleda razvoj situacije na terenu i kretanje rezultata.

Goleada je viđena i u Mehengladbahu, gde je domaćin protiv Leverkuzena doživeo katastrofu (5:1) u drugom pluvremenu, nakon što je prvi deo rešio u svoju korist.
Borusija je u ovom meču pvela već u sedmom minutu, pogotkom Fabiana Džonsona, ali to je ujedno i bilo sve od njih.

U drugih 45. minuta na terenu je postojao samo jedan tim, a to je bio Leverkuzen koji je d kraja postigao čak pet pogodaka.

Seriju golova otvorio je Sven Bender nakon samo tri minuta igre u nastavku, a u 59. minutu Leon Bejli donosi potpuni preokret. Dva minuta kasnije već je bilo 3:1, a strelac je bio Julian Brandt.

Tada je već bilo jasno u kom pravcu ide ovaj meč, a do kraja gosti su do kraja golovima Kevina Volanda u 69. i Pohjanpala u 81. minutu kompletirali „petardu“.

Petak
Šalke – Majnc 2:0 (1:0)
(Gorecka 13, Burgštaler 74)

Subota
Ajntraht – Dortmund 2:2 (0:1)
(Aler 64pen, Volf 68 – Šahin 19, Filip 58)

Augzburg – Hanover 1:2 (1:0)
(Gregorič 33 – Filkrug 77, 90)

Menhengladbah – Leverkuzen 1:5 (1:0)
(Džonson 7 – Bender 48, Bejli 59, Brant 61, Foland 69, Pohjanpalo 81)

RB Lajpcig – Štutgart 1:0 (1:0)
(Zabicer 23)

18.30: Hamburger – Bajern

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter