0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Šalke rutinski protiv Majnca za priključak sa vrhom

Objavljeno: 20.10.17 u 22:35

Tim iz Gelzenkirhena je na domaćem terenu bio siguran protiv Majnca i upisao pobedu od 2:0 (1:0), u premijernom meču devetog kola nemačkog šampionata.

Domaćin je u ovom meču opravdao ulogu fvorita, u najvećem delu meča bio bolji rival i na kraju potpuno zasluženo upisao pobedu kojom je barem na kratko zaseo na četvrtu poziciju na tabeli.

Šalkeu nije trebalo mnogo da probije odbranu rivala i već je u 13. minutu stigao do vođstva. Strelac pogotka bio je Leon Gorecka, koji je nakon lepe akcije i asistencije Burgštalera sam izašao pred Renea Adlera i rutinski ga savladao. Time je i postavljen konačan rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je domaćin stigao do još jedng pogotka kojim je i stavljena tačka na ovaj meč.

Igrao se 74. minut utakmice kada je Gvido Burgštaler postigao drugi podak i tako zakružio svoje odlično veče i ujedn ubio i poslednju nadu Mainca da možda mogu do boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter