0
Evrokupovi

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

TREBA IM NJIHOV RECEPT: Legende Zvezde eliminisale Arsenal, pravi mentori Milojevićevim pulenima

Objavljeno: 17.10.17 u 14:50

Neki igrači možda i ne znaju, ali navijači Arsenala, pogotovo oni stariji, pamte dobro Crvenu zvezdu.

Kako i ne kada ih je tim iz male Srbije eliminisao u sred Londona iz Kupa UEFA.

Golom Cvijetina Blagojevića je Zvezda slavila u Beogradu sa 1:0 protiv Arsenala. Londonski tim je dobro počeo revanš na Hajberiju, poveo preko Alana Sanderlenda, ali je u 87. minutu mrežu zatresao Dule Savić za 1:1 i odlazak Zvezde u četvrtfinale.

Danas je na stadionu ‘Rajko Mitić’ održan prijem generacije 1978/79 koja je igrala na Hajberiju, a sve kako bi se dao vetar u leđa ovoj sadašnjoj generaciji koja prekosutra igra svoju prvu utakmicu u grupi Lige Evrope protiv istog tog Arsenala.

Fudbaleri su se prisećali revanša u Londonu i prepričavali neke utiske koji su im se urezali u pamćenje i ako je dosta vremena prošlo od tada. Vladimir Petrović Pižon je prepričao zanimljiv događaj sa samog Hajberija.

– Sat i po vremena sam izašao pre utakmice, a na stadionu nije bilo žive duše. Kasnije se napunio za 10 minuta. Nismo hteli da se izuvamo u svlačionici jer je sve bilo od mermera, tek kasnije smo primetili da su još u to vreme imali podno grejanje, rekao je Pižon.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Dušan Savić bio je junak Zvezde u Engleskoj, a njegov naslednik Vujadin trenutno nosi dres crveno-belih i biće u sastavu za Arsenal. Ne znamo kako je sina posavetovao, ali evo šta je Dule rekao danas svim igračima Zvezde:

– Želim Zvezdi da u četvrtak bude 1:1. Savete možemo i ne možemo da dajemo, Vujadin se sam sprema za ovu utakmicu. Voleo bih da Zvezda ponovi naše uspehe iz te sezone.

Baš pred sezonu u kojoj je eliminisan Arsenal, karijeru je završio sadašnji počasni predsednik crveno-belih, Dragan Džajić.

– Imam potrebu da kažem igračima koji su igrali te godine, da taj njihov uspeh nije dovoljno obeležen. Pričam o finalu Kupa UUEFA, a to je u ravni sa osvajanjem Lige šampiona. Oni su zaslužili mnogo više pažnje u medijima. Osećao sam potrebu to da kazem. A ovoj novoj generaciji želim sve najbolje, ali ne smemo da im stavljamo nož pod grlo. Neka odigraju odličnu utakmicu, neka igraju fudbal i daju sve od sebe. Rezultat, uspesi i trofeji doći će sami po sebi, izjavio je Džajić.

Sa stadiona Rajko Mitić: Mirko Marković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter