4
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ENGLEZI NAS ŠOKIRALI: Ovo je deset najvatrenijih derbija u svetu, Zvezde i Partizana ni na vidiku (FOTO)

Objavljeno: 16.10.17 u 21:05

Britanski tabloid ‘Dejli Miror’ objavio je deset najvatrenijih derbija sveta, a pri tom je izostavio utakmice od kojih se cela Evropa trese.

Navikli smo da beogradski večiti derbi uvek bude u samom vrhu kada se bira deset najvatrenijih derbija sveta. Danas nas je šokirao ‘Dejli Miror’ koji srpski derbi nije svrstao ni među deset. I ne samo ‘večiti derbi’, već i gradski derbi Atine, Milana, Moskve, Rio de Žaneira, veliki derbi Hrvatske…

Tako deseto mesto zauzima derbi Borusje iz Dortmunda i Šalkea. Realno gledano, veliko rivalstvo, pune tribine, ali ne i za ocenu najvatrenijeg derbija. Po našem mišljenju, Nemcima nije mesto na ovoj listi.

Deveto mesto pripalo je Gremiju i Internasionalu, možemo se složiti da je ovo utakmica na ivici noža, kako po onome što se događa na terenu, ali i na tribinama.Samo postavlja se pitanje da li je ovo veći i vatreniji derbi od recimo onog u Rio de Žaneiru kada igraju Flamengo i Fluminense. Za mnoge ljubitelje fudbala najveća utakmica na svetu.

Osmo mesto pripada Mančester junajtedu i Liverpulu. Ogromna tradicija, veliko rivalstvo, ali od Margaret Tačer vreline nema. Ako uzmemo i derbi odigran na Enfildu u subotu možemo reći da sa Murinjom na klupi nema uzbuđenja ni na terenu. Englezima svaka čast za tradiciju, ali se to sve na ‘ostrvu’ pretvorilo u veliko ‘pozorište’.

Poziciju ispred su rimski giganti Roma i Lacio. Oni svakako zaslužuju svoje mesto među deset, derbi koji je sačuvao vatru na tribinama, ali i kvalitet na terenu.

Šesto mesto pripalo je Penjarolu i Nasionalu iz Urugvaja. Realno, mi u Srbiji nismo upućeni mnogo u dešavanja u tamošnjoj ligi, kvalitet fudbala je pod znakom pitanja, atmosfera na tribinama nije, ipak su to Južnoamerikanci.

Peto mesto pripada Galatasaraju i Fenerbahčeu. Tu je ‘Dejli Miror’ pogodio, realno Turci su ludi za fudbalom, istanbulski derbi je sigurno jedan od najvatrenijih na svetu.

FOTO: YouTube

Ispred Turaka su Egipćani. Do pre desetak godina bili su daleko, i sada su po kvalitetu, ali ludilo na tribinama je počelo i ne zaustavlja se. Posle svakog derbija Al Ahlija i Zamaleka broje se mrtvi. Ako je ‘Dejli Miror’ tu kategoriju stavio kao presudnu za svoj izbor najvatrenijeg, onda je ovaj meč trenutno na prvom mestu.

Glazgov Rendžers i Seltik su na trećem mestu, mada zeleno-beli ne priznaju više ‘policajce’, promenili su PIB, nisu više ista firma. Baš kao Liverpul i Mančester, velika tradicija, veliko rivalstvo i mržnja na tribinama, ali ne kao nekada. Za TOP 10 – DA.

Barselona i Real Madrid su na drugom mestu. E, sad  se postavlja pitanje po čemu je ovo vatren derbi. Po onome na terenu je sigurno broj jedan u svetu, ali ako se gleda atmosfera, daleko je to od vatre. Poslednjii incident se dogodio kada je Luiš Figo pogođen svinjskom glavom. Bilo je to davno, za ‘Dejli Miror’ ne tako davno.

Boka juniors i River Plata sigurno zaslužuju svoje mesto u ovom društvu. Prvo? Da. Atmosfera vrela sedam dana pred utakmicu, na staionu sve gori, na terenu pršti. Nema ljubitelja fudbala na planeti koji ne sedne pokraj ‘malog ekrana’ kada se sudare ova dva giganta. Buenos Ajers gori, ali gori i čitava planeta.

Pravo je čudo da u izboru NAJVATRENIJEG nema duela Crvene zvezde i Partizana. Nema ni Olimpijakosa i Panatinaikosa, a glave se lome gde god da se sretnu. Dinamo Zagreb i Hajduk Split nisu dobili svoje mesto, pa ni Rusi…

FOTO: STARSPORT

Jasno je da se ‘Dejli Mirior’ loše izrazio, trebalo je da piše TOP 10 derbija najvećih na svetu po kvalitetu, ne i najvatrenijih, jer njih na ovoj listi nema.

Da li slažete sa nama?

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter