0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

MLADI VESELINOVIĆ PRED ZEMUN: Voša mora da opravda ulogu favorita

Objavljeno: 13.10.17 u 12:35

Štoper Vojvodine Ranko Veselinović (18) izjavio je da novosadske crveno-bele ne očekuje lako gostovanje u Zemunu, ali da veruje da će njegova ekipa uspeti da zabeleži pobedu i time opravda ulogu favorita.

Posle punih 10 godina, u sutrašnjem meču 13. kola Super lige Srbije, ponovo će se sastati ekipe Zemuna i Vojvodine. Do sada, ova dva tima su se sastajala ukupno 43 puta, pri čemu je Voša uspela da zabeleži 25 pobeda, 13 utakmica završeno je nerešeno, a samo pet susreta pripalo je zeleno-plavima iz Zemuna, uz gol-razliku 82:43 u korist Vojvodine.

Sutrašnji duel, “stara dama” dočekuje sa druge, a Zemun sa 11. pozicije na tabeli, pa je jasno da Novosađani utakmicu dočekuju sa pobedničkim ambicijama, što potvrđuju i reči mladog štopera Vojvodine i omladinskog reprezentativca Srbije Ranka Veselinovića.

Ove sezone, na utakmici protiv Napretka, on je dobio priliku da zaigra od prvog minuta, što mu je ujedno bio debi u prvom timu na jednom zvaničnom meču. Od tada, on se ustalio u startnoj postavi Vojvodine i pritom zadobio brojne pohvale za svoje igre, kako od strane sportske javnosti, tako i od šefa stručnog štaba Vladimira Buača.

– Utakmica protiv Zemuna dolazi posle reprezentativne pauze, a takvi mečevi nikad nisu laki, jer ekipa u njih ulazi iz drugačijeg trenažnog procesa. Mi smo odradili mini pripreme na Zlatiboru i mogu reći da je atmosfera u timu odlična, te da fizički spremno dočekujemo ovu utakmicu. U Superligi Srbije, nijedno gostovanje nije lako, ali ukoliko u meč uđemo maksimalno skoncentrisani i fokusirani, verujem da ćemo opravdati ulogu favorita – kaže Veselinović.

Kada su se 2007. godine poslednji put sastali Zemun i Vojvodina, sadašnji mladi štoper crveno-belih imao je svega osam godina, dok je među prvotimcima “stare dame” tada bio aktuelni šef stručnog štaba Voše Vladimir Buač.

– To je samo pokazatelj da se tokom prethodnih 10 godina mnogo toga izdešavalo. Vladimir Buač je sada šef stručnog štaba i verovatno se seća te utakmice, te ima poseban motiv protiv njih. Ja sam tada imao svega osam godina i još nisam ni pratio ozbiljno fudbal, ali sada sam tu i daću svoj maksimum, pa očekujem da ću time dati doprinos našoj pobedi – rekao je Veselinović.

Utakmica između Zemuna i Vojvodine igra na Gradskom stadionu u Zemunu, sa početkom u 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter