0
Košarka

EVROPLJANI U NBA: Srbija predvodi listu, u leđa nam gledaju Francuzi i Hrvati!

Objavljeno: 13.10.17 u 20:31

Poslednjih godina naša zemlja se nije mogla pohvaliti velikim brojem igrača u najjačoj košarkaškoj ligi sveta ali sada se situacija zntno promenila.

Odlaskom Miloša Teodosića ( LA Kipersi), Bogdana Bogdanovića (Sakrameto Kingsi) i Radeta Zagorca (Memfis Grizlisi) „preko bare“, Srbija je dostigla brojku od 31 igrača u NBA što je stavlja na prvo mesto večne liste Evropljana.

Do skoro lidersku poziciju po tom pitanju vodili su Francuzi, čijih je 29 igrača nastupalo za neku američku ekipu, ali zahvaljujući novom talasu Srba sada su pali na drugo mesto, dok su treći Hrvati sa 22 košarkaša u NBA.

Od naših igrača u najjačoj košarkaškoj ligi sveta trenutno pored pomenutih Teodosića, Bogdanovića i Zagorca nastupaju i Nikola Jokić ( Denver Nagetsi), Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulfsi), Boban Marjanović (Detroit Pistonsi) te srpska kolonija ove sezone broji šest igrača od ukupno 74 igrača sa „Starog kontinenta“.

Iza Hrvatske na listi se nalaze Španci i Nemci do je od zemalja bivših Jugoslovenskih republika Slovenija dala desetoricu, Crnogorci sedmoricu a BiH petoricu igrača u NBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter