0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA – ALEKSANDAR PEŠIĆ: Moderni napadač, Zvezdin fudbalski Teodosić (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.17 u 19:06

Aleksandar Pešić dokazao je dolaskom u Crvenu zvezdu da se radi o savremenom napadaču koji zna da rešeta protivnički gol, ali da i saigračima namesti veliku radost.

Prva letošnja vest bila je da je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Pešić na meti Partizana. Kasnije je i sam demantovao da ga je iko iz Humske zvao, pojavio se na Marakani i u transferu vrednom 750 hiljada evra potpisao za Crvenu zvezdu. Taj uloženi novac, već se uveliko isplaćuje.

U prvenstvu Srbije odigrao je deset utakmica i već je ‘upisao’ pet golova. U Ligi Evrope je na pet mečeva jednom zatresao mrežu, kada je to bilo i te kako potrebno protiv Krasnodara u Rusiji. U Kupu Srbije protiv Dinama iz Pančeva je postigao prelep gol glavom, ali ne samo to, već i nešto čime je pokazao da se radi o savremenom napadaču kakvog Suprliga Srbije nema.

Naime, Aleksandar Pešić je protiv Vranjanaca upisao tri asistencije, čime je poneo epitet ‘zvezdinog fudbalskog Teodosića‘. Iako, je u dve od tri situacije možda i sam mogao da pokuša da savlada golmana Miloša Vesića. I ne samo juče, već i ranije protiv Borca,kada su mnogi videli sigurnu završnicu Pešića, a on se ipak odlučio da asistira Ričmondu Boaćiju, ali za razliku od duela sa Dinamom, to mu tada nije uspelo. O asistencijama Aleksandra Pešića za HotSport je na koferenciji za novinare govorio i sam trener Vladan Milojević.

– Za mene su sve te Pešićeve asistencije kao golovi koje je on postigao. Ako se setite bila je jedna takva šansa i protiv Borca u Čačku kada je hteo da gurne do Boaćija, ali je teren bio loš. Kasnije sam mu čestitao na tome. Za mene su gol i asistencija isto. Pored gola koji je dao i asistencija video se da gaji kolektivni duh, da nema egoizma i ja sam ponosan na to – rekao je Milojević posle het-trika u asistencijama Aleksandra Pešića.

Jasno je, Crvena zvezda u svojim redovima ima savremenog napadača, momka koji je u svakom smislu opasan po gol, bez razlike da li će pokušati da šutira ili asisitira. Nema sumnje da će crveno-beli najmanje izgubiti ako kojim slučajem tim napusti Ričmond Boaći, jer je tu Aleksandar Pešić, Zvezdin fudbalski Miloš Teodosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter