0
Fudbal

ROĐENI POBEDNIK: Nekada najbolji fudbaler planete a sada predsednik države!

Objavljeno: 12.10.17 u 14:47

Prvi fudbaler sa afričkog kontinenta koji je proglašen za najboljeg na svetu upravo je postao i prvi čovek svoje zemlje.

Nkadašnji golgeter Milana, Žorž Vea, pobednik je predsedničkih izbora u Liberiji i tako će postati prvi fudbaler koji je postao predednik jedne države.

Nakon fudbalske karijere Ves je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama u svojoj domovini, a u politiku je ušao 2005. godine kada je osnovao i svoju stranku. Nakon toga su usledile neuspešne kandidature za predsednika i potpredsednika da bi sada konačno pobedio i u toj bici.

Vest da je jedan bivši fudbaler postao predsednik države odjeknula je širom sveta a čestitke Vei pljušte na sve strane. Jedan od ljudi koji mu je među prvima čestitao je i trener Arsenala, Arsen Venger.

-Želim da čestitam mom bivšem igraču Žoržu Vei koji je postao predsednik Liberije. Ne dešava se baš da vam bivši igrač postane šef države. Nadam se da će i kao predsednik imati onaj entuzijazam da radi i uči kao kada je bio igrač-, poručio je strateg „tobdžija“.

Nekada je svoju zemlju predvodio na terenu a sada iz predsedničke fotelje i ako bude barem upola uspešan kao fudbaler Liberiji slede lepi dani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter