0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA SP: Mesi het-trikom odveo Argentinu u Rusiju, šampion Južne Amerike bez plasmana (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.17 u 09:33

Odigrano je poslednje kolo kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi, na Mondijal idu Brazil, Urugavaj, Argentina i Kolumbija, dok će Peru u baraž.

Sve oči bile su uprte u Kito gde je Ekvador dočekao Argentinu koja je šetala po ivici ambisa. Domaćin je poveo već u 1. minutu golom Ibare i mnogi su videli već Mesija i drugare u suzama, ali… Vedeta Barselone probudila na vreme i rešila sama da reši odlazak svoje zemlje na Mondijal u Rusiji. Mesi je u 12. minutu posle asistencije Di Marije izjednačio na 1:1, da bi samo osam minuta kasnije sam sebi namestio dobru poziciju i ponovo matirao golmana. Pečat na rusku vizu Mesi je udario u 62. minutu evrogolom posle asistencije Pereza. Argentina se plasirala direktno na Svetsko prvenstvo.

Brazil je u Sao Paulu dočekao dvostrukog šampiona Južne Amerike Čile. Gosti su se nadali da će ‘karioke’ spustiti gas, jer su već obezbedile plasman u Rusiju, ali… Presudila je ne velika ljubav između naroda dve zemlje. Brazil je golovima Paulinja i Žezusa (dva) sa 3:0 demolirao Sančeza, Vidala i drugare, te su oni zbog lošije gol razlike od Perua ostali i bez Svetskog prvenstva i baraža.

U baraž je otišao Peru, iako je gubio od Kolumbije golom Rodrigeza. Ipak, legendarni Gerero je u 76. minutu izjednačio iz slobodnog udarca. Kolumbija se ovim bodom plasirala na Svetsko prvenstvo, a Peru će na megdan sa Novim Zelandom u novembru. Zanimljivo je to da je za Peruance igrao bivši fudbaler Crvene zvezde Migel Arauho.

Plasman u Rusiju obezbedila je selekcija Urugvaja koja je sa 4:2 savladala Boliviju. Najveći gubitnik jutra bio je Paragvaj, kome je u Asunsionu trebala pobeda protiv ‘fenjeraša’ Venecuele za siguran plasman dalje. Ipak, gost je slavio sa 1:0 golom Erere u 84. minutu.

JUŽNA AMERIKA – 18. KOLO:

Brazil – Čile 3:0 (0:0)
(Paulinjo 55, Gabrijel Žezus 57, 90+3)

Ekvador – Argentina 1:3 (1:2)
(Ibara 1 – Mesi 12, 20, 62)

Paragvaj – Venecuela 0:1 (0:0)
(Erera 84)

Peru – Kolumbija 1:1 (0:0)
(Gerero 76 – Rodrigez 56)

Urugvaj – Bolvija 4:2 (2:1)
(Kaseres 39, Kavani 42, Suarez 60, 76 – Silva 24 autogol, Godin 79)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Svi učesnici SP:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter