0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZORAN MIRKOVIĆ SE OTVORIO ITALIJANIMA: Sergej pravi razliku, ali ima problem sa selektorom… (FOTO)

Objavljeno: 10.10.17 u 22:10

Mnogi dele mišljenje sa njim, ali ne i Slavoljub Muslin, barem za sada.

U razgovoru za italijanski ‘Tutomerkato’ Zoran Mirković je govorio o plasmanu Srbije na Mondijal u Rusiji, ali i izostanku po mnogima najboljeg igrača koji do sada nije igrao za ‘orlove’. Naravno, u pitanju je Sergej Milinković-Savić.

Sergej je igrač koji pravi razliku, ali u ovom trenutku ima nekih problema sa selektorom. Nadam se da će se situacija promeniti i da će otići u Rusiju, jer je tip igrača drugačiji od ostalih – izjavio je za ‘Tutomerkato’ Mirković. 

Bez obzira na sukob sa Sergejem Milinković-Savićem, Mirković je pohvalio rad selektora Slavoljuba Muslina.

– Tokom ovih kvalifikacija selektor Slavoljub Muslin je sve šampione posložio na svoje mesto, što je bilo i te kako važno. Jak tim potreban je i za razvoj igrača, ali posebno zbog jačanja kolektivnog duha. Uživamo u lepim trenucima. Ovaj uspeh nadovezao se na uspehe Crvene zvezde i Partizana, koji su obezbedili grupnu fazu Ligu Evrope. Srbija nikada nije imala dva kluba istovremeno u nekom klupskom takmičenju, što je jako bitno, kao i činjenica da naši igrači nastupaju u najvećim evropskim klubovima.

FOTO: STARSPORT

Jedino nije želeo da govori o šansama Srbije na Mondijalu, jer su Srbi uvek nepredvidivi.

– Teško je reći u ovom trenutku, Srbi su jako nepredvidivi. Ne treba da klonemo duhom ako situacija nije povoljna. Nadam se da možemo daleko da doguramo. Imamo dobre mlade igrače za budućnost, osvajače Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina. Na selektoru je, ipak, da utvrdi koga će da vodi u Rusiju. Prvo ime Srbije u Rusiji trebalo bi da bude Nemanja Matić, iako sam ja lud za igračima poput Adema Ljajića – kazao je Mirković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter