0
Fudbal

FOTO: FIFA

SVETSKO PRVENSTVO: Srbija se sinoć plasirala, ali šta je sa ostalih 15 mesta

Objavljeno: 10.10.17 u 15:25

Samo 32 pozivnice za Mundijal u Rusiji, a u igri je na početku kvalifikacija bilo 211 reprezentacija.

Kvalifikacije će se zvanično završiti nakon baraža 14. novembra, a žreb je zakazan za prvi dan poslednjeg meseca ove godine.

Za sada su učešće obezbedili domaćin Rusija, ali i Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska, Egipat, Srbija, Island.

Što se Evropljana tiče, Svetskog prvenstva će preko baraža pokušati da se domognu Portugalija ili Švajcarska (prvoplasirani ide direktno), Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Francuska ili Holandja (prvoplasirani ide direktno), Severna Irska, Grčka i Republika Irska

Kada je reč o Srednjoj i Severnoj Americi (CONCACAF), Meksiko i Kostarika su prošli, a za ostala dva mesta boriće se SAD, Panama i Honduras. Sjedinjene Američke Države imaju 12 bodova, a Panam i Honduras po 10 pre poslednjeg kola.

Najneizvesnije je u Južnoj Americi. Čak tri karte su ostale za poslednje kolo, direktne, i jedna za baraž. Baraz je jedini koji se za sada plasirao, Urugvaj je drugi sa 28 bodova, pa onda Čile 36, Kolumbija isto toliko, Peru 25, Argentina isti broj bodova i Paragvaj 24. A evo i parova poslednjeg kola:

Brazil – Čile
Ekvador – Argentina
Paragvaj – Venecuela
Peru – Kolumbija
Urugvaj – Bolivija

Što se Okeanije tiče, pobednik je Novi Zeland, ali će u baražu imati težak posao, za razliku od svojih kvalifikacija, jer će igrati protiv petoplasiranog iz Južne Amerike.

I u Africi izuzetno zanimljivo. Nigerija i Egipat su se plasirali, a blizu tome su i Tunižani. Nije ništa još rešeno u grupi C gde će u poslednjem kolu igrati Obala Slonovače i Maroko koji ima samo bod više od svog rivala. U grupi D svi imaju šansu za prolaz jer je stanje na tabeli sledeće:

Senegal (-1) 8, Burkina Faso 6, Zelenortska Ostrva 6, Južna Afrika (-1) 4.

Južna Afrika i Senegal će igrati ponovljeni meč pošto je FIFA poništila njihov prethodni zbog očajnog suđenja.

Sirija je završila svoj kvalifikacioni put danas, Australija je prošla taj deo baraža i sastaće se sa četvrtoplasiranim iz CONCACAF-a (SAD, Panama ili Honduras).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter