3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VEROVALI ILI NE: Srbija ima najboljeg sudiju na svetu, boljeg od Kujpersa, Veba…

Objavljeno: 09.10.17 u 12:40

Na ovogodišnjoj listi najboljih sudija specijalizovanog sajta ‘Vrldreferi’ prvu poziciju zauzima Srbin!

Naravno, radi se o Miloradu Mažiću, a ocene su bazirane na poslednjih 10 sezona.

Mažić je često na centru u utakmicama evropskih takmičenja poput Lige šampiona i Lige Evrope, kvalifikacija za Svetska i Evropska prvenstva. Sudio je Superkup Evrope između Real Madrida i Sevilje prošle godine, kao i finale Kupa konfederacija ove.

Spominje se da je jedan od glavnih kandidata za suđenje u finalu Lige šampiona ove sezone, a da ga velike utakmice tek čekaju u Rusiji, gde je među prvima odabran od strane FIFA za suđenje.

Tako da ne čudi što se Milorad Mažić trenutno nalazi na prvoj poziciji najboljih sudija u poslendjih 10 sezona. Postoji i tabela na kojoj su rangirani arbitri samo po ocenama iz ove sezone, a na toj je Srbin treći iza Slavka Vinčića i Feliksa Briha.

Još u jednoj ‘disciplini’ ja Mažić najbolji, ali tu deli prvo mesto za Nemicom Bibijanom Štajnhaus. A to je najbolja ocena na jednoj utakmici. Mažić je za suđenje u osmini finala prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva između Mađarske i Belgije dobio neverovatnu ocenu 9,9 od maksimalnih 10 bodova.

0
0

3 Komentara

    • Te penale je sudio dok se jos borio da ostane na uefa listi i svi strucnjaci za sudjenje potvrdili si njegovu odluku za oba penala kao ispravnu,niko ne spori da on zna da sudi problem je sto kod nas sudi po necijim uputstvima tako da vama je nabolji eto neka vam sudi stalno vi i onako imate njegovu pomoc a kako tvrdite da pomaze zvezdi eto mi trazimo da nam ne pomaze vise i valjda je to u redu zar ne?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter