0
Američki fudbal

FOTO: Green Bay Packers

NFL: Meč za pamćenje Grin Beja i Dalasa, katastrofa Pitsburga, kraj sezone za Bekama i Vata (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.17 u 11:10

Petu nedelju NFL šampionata obeležile su pobede Grin Beja nad Dalasom, očajna partija Bena Rotlisbergera u porazu Pitsburga od Džeksonvila, kao i povrede Džej Džej Vata i Odela Bekama Juniora.

Pitsburg Stilersi doživeli su neočekivano ubedljiv poraz od Džeksonvil Džeguarsa, 30:9, i to najviše zahvaljujući možda i najgoroj partiji u karijeri Bena Rotlisbergera, koji je bacio čak pet presečenih pasova, od čega su dva vraćena za tačdaun. Koliko loše je funkcionisao napad Stilersa najbolje pokazuje to što su za čitav meč postigli samo tri fild gola, a Rotlisberger je samo kratko prokomentarisao:

– Možda više jednostavno nemam osećaj…

(Youtube/NFL)

Sinsinati je zabeležio iznenađujuću pobedu nad Bafalo Bilsima 20:16, i tako nakon 0-3 na početku sezone stigao do 2-3, i na pobedu od vodećeg dvojca Pitsburg – Baltimor.

(Youtube/NFL)

Klivlend Braunsi su ove godine imali pravo prvog izbora na draftu, potom još dva u prvoj rundi, ali to nisu materijalizovali na terenu, pošto nakon pet kola nemaju trijumf. Ovog puta, bolja je bila ekipa Njujork Džetsa 17:14.

(Youtube/NFL)

Karolina Pantersi su uspeli da, nakon fantastičnog prvog poluvremena, zadrže nalet Metjua Staforda i Detroit Lajonsa u poslednjoj četvrtini, i uprkos dva primljena tačdauna stignu do važnog trijumfa.

(Youtube/NFL)

Filadelfija je na svom terenu zabeležila rutinsku pobedu nad Arizona Kardinalsima 34:7, pa Iglsi, nakon prvih pet mečeva, imaju dve pobede više u odnosu na ostatak divizije i sigurnim koracima grabe ka mestu u plej-ofu.

(Youtube/NFL)

Susret između Los Anđeles Čardžersa i Njujork Džajantsa obeležio je veliki broj povreda vajd risivera Njujorčana. Maršal i Šepard će verovatno propustiti nedelju ili dve, ali je najbolniji prelom fibule Odela Bekama, za kog je sezona završena. Na kraju, trijumf tima iz LA-a, čime su stigli do prve pobede, dok Džajantsi imaju katastrofalnih 0-5 i već mogu da se okrenu pripremama za narednu sezonu.

(Youtube/NFL)

Majami je na svom terenu pobedom nad Tenesijem ostao u borbi za plej-of sa skorom 2-2 (podsećamo, meč prvog kola protiv Tampa Bej Bakanirsa je odložen zbog oluje).

(Youtube/NFL)

Indijanapolis Koltsi su na svom terenu savladali San Francisko 49erse nakon produžetka 26:23. Koltsi su i na ovom meču nastupili bez Endrua Laka, pa su do trijumfa stigli tek fild golom Adama Vinatijerija u samoj završnici produžetka.

(Youtube/NFL)

U divizijskom duelu Sijetl Sihoksi su zabeležili trijumf nad ekipom LA Remsa 16:10. Čovek odluke bio je Bler Volš, šuter Sijetla, koji je pogodio tri šuta za tri poena, od čega dva u poslednjoj deonici.

(Youtube/NFL)

Baltimor Rejvensi su u 4. minutu meča protiv Oukland Raidersa, koji su nastupili bez Dereka Kara, imali prednost od dva tačdauna, što su do kraja susreta bez većih problema sačuvali. Baltimor je uhvatio „korak“ sa Pitsburgom, pa nas očekuje više nego interesantna borba za prvo mesto u severnoj diviziji AFC konferencije.

(Youtube/NFL)

U derbiju večeri, Dalas je dočekao Grin Bej, imali su Kauboji prednost 21:6, ali je magični Aron Rodžers uspeo svoju ekipu da dovede do neverovatnog preokreta i u poslednjem minutu obezbedi trijumf Pekersima.

(Youtube/NFL)

U poslednjem meču večeri Kanzas Siti Čifsi ostali su jedini neporaženi tim pošto su sa 42:34 savladali Hjuston Teksanse. Hjuston je na ovom meču doživeo veliki peh, pošto će do kraja sezone igrati bez prve zvezde tima, Džej Džej Vota, koji je doživeo prelom noge.

(Youtube/NFL)

NFL, 5. nedelja

Tampa Bej Bakanirs – Nju Ingladn Pejtriots 14:19
Sinsinati Bengals – Bafalo Bils 20:16
Klivlend Brauns – Njujork Džets 14:17
Detroit Lajns – Karolina Panters 24:27
Indijanapolis Kolts – San Francisko Fortinajners 26:23
Majami Dolfins – Tenesi Tajtans 16:10
Njujork Džajants – LA Čardžers 22:27
Filadelfija Igls – Arizona Kardinals 34:7
Pitsburg Stilers – Džeksonvil Džeguars 9:30
LA Rams – Sijetl Sihoks 10:16
Oukland Raiders – Baltimor Rejvens 17:30
Dalas Kaubojs – Grin Bej Pekers 31:35
Hjuston Teksans – Kanzas Siti Čifs 42:34

Sreda
2:25 Čikago Bers – Minesota Vajkings

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter