1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OD ‘TANTALOVIH MUKA’ DO ‘RUSIJO, STIŽEMO’: Srbija je na Svetskom prvenstvu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.17 u 22:35

Mučenje ‘orlova’ će brzo biti zaboravljeno, jer je pobeda od 1:0 (0:0) nad Gruzijom obezbedila Srbiji povratak na najveću svetsku pozornicu!

Ponovo ‘na mišiće’, ponovo tih famoznih 1:0. Pre 12 godina na Mondijal u Nemačkoj otišli smo samo sa jednim golom Mateje Kežmana za selekciju Srbije i Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine, a danas je naš Kežman bio Aleksandar Prijović.

‘Tantalove muke’ prošli su i igrači i stručni štab, ali i navijači Srbije, jer igra nikako nije izgledala onako kako bi svi želeli da bude kroz manje od godinu dana u Rusiji. Ali, pobeda je ostvarena i ona znači da će Srbija posle pauze od osam godine ponovo igrati na najvećoj svetskoj smotri!

FOTO: STARSPORT

Uvod u utakmicu od strane navijača bio je sjajan, uz pesmu ‘Pukni zoro’ i koreografiju sa velikom srpskom trobojkom preko tri četvrtine stadiona trebalo je da raširi krila ‘orlovima’, ali su se umesto toga srpski fudbaleri skupili i povukli pred rasterećenom Gruzijom.

Vladimir Stojković bio je pod opsadom u nekoliko navrata i mišljenje mnogih bilo je da su upravo Gruzini bili bliži vođstvu. Otuda i sporadični zvižduci domaće publike na našem najvećem stadionu.

Nije bilo prijatno ni kada je Gvilija šutirao sa 30-ak metara, ni kada je Novalovski bio u kontranapadu, kao ni kada su gosti držali loptu u nogama, a srpski igrači to bespomoćno posmatrali.

U finišu prvog dela igre sevnuo je dobar napad Srbije, Dušan Tadić se našao u šansi, ali je fenomenalno odbranio njegov pokušaj Makaridze. To je bilo sve od ‘orlova’ do odlaska na odmor.

FOTO: STARSPORT

Dosta toga se promenilo u nastavku, mnogo stvari osim rezultata. Muslin je očigledno ‘izribao’ svoje pulene i oni su zaigrali potpuno drugačije.

Preuzeli su kontrolu meča, napali iz poseda i to je donosilo nekoliko opasnih situacija pred golom Gruzije, a najveću šansu propustio je Aleksandar Mitrović u svom stilu, glavom, kada mu je Makaridze odbrano zicer sa samo par metara od gola.

Nastavili su se napadi ‘orlova’, ali gola i dalje nije bilo. Čak ni u 70. minutu kada je Nemanja Matić šutirao posle karambola u petercu gostiju, a Kankava na stativi izbio loptu sa gol-linije. Bukvalno!

A onda je u 74. minutu napokon eksplodirala Marakana!

Pukla je odbrana Gruzije po desnoj strani, Mitrović je probio i odlično asistirao rezervisti Aleksandru Prijoviću koji je posle nekoliko minuta u igri iskoristio prvu šansu i golom ponovo preokrenuo tok meča. Baš kao i asistencijom protiv Velšana.

(Izvor: youtube / Mike Rakers)

Vrlo brzo posle toga utakmica je utihnula i ušlo se u miran finiš, pošto ni Gruzija nije želela, a ni mogla da pruži veći otpor.

Na ruku Srbiji išao je i rezultat iz Kardifa gde je Irska napravila veliki podvig pobedom nad Velsom, čime su ih izbacili iz baraža, zauzeli njihovo mesto, a ujedno čak i u slučaju remiju u Beogradu, unapred ‘čekirala’ Srbiji prvo mesto.

Do njega su ‘orlovi’ došli svojom zaslugom i tako je sasvim sigurno slađe i pravednije. Slavlje može da počne.

Srbija – Gruzija, 20:45h

10. kolo grupe D kvalifikacija za SP u Rusiji
Stadion: ‘Rajko Mitić’ u Beogradu
Sudija: Pavel Žil (Poljska)
pomoćnici: Konrad Sapela, Marcin Borkovski (Poljska)

SRBIJA: Stojković, Ivanović, N. Maksimović, D. Tošić, Rukavina, Kolarov, Matić, Gudelj, Tadić, Ljajić, A. Mitrović.

GRUZIJA: Makaridze, Kočolava, Kašia, Kankava, Kaziašvili, Kvitiala, Gvilia, Aburjania, Jiguari, Kakabadze, Navalovski.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter