5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MALKOM DILEJNI: Nikad se nisam osećao ugroženo, a onda sam igrao pred Delijama!

Objavljeno: 08.10.17 u 16:05

Plejmejker Atalante Houks Malkom Dilejni govorio je o navijačima Crvene zvezde koje smatra najstrastvenijim u svetu, za koje je košarka igra života i smrti.

Svako leto je tviter profil Malkoma Dilejnija zatrpan porukama Delija da dođe u Crvenu zvezdu. Ipak, daleko je NBA liga, ali Amerikanac ne prestaje da priča o ‘ludilu’ koje je doživeo igrajući protiv crveno-belih u Beogradu.

– Šta je najluđa stvar koju sam video? Nikada nisam bio u situaciji da se osećam ugroženo, pošto je Svetska košarkaška federacija kontrolisala sve kada smo igrali u Evroligi. Ali, kada sam igrao u Beogradu, iskusio sam kako je igrati pred najstrastvenijim navijačima koje sam video u životu. Ti navijači Crvene zvezde su potpuno okoreli. Za njih je to kao pitanje života ili smrti. Kada igrate u hali pred 23.000 njih, neverovatno je teško – istakao je Malkom Dilejni.

On je takođe istakao da je mnogo teško kao Amerikanac igrati u Evropi, evo i zbog čega:

– Kada odete tamo, od vas se očekuje da budete zvezda i igrač koji odlučuje, tako da je pritisak veliki. Ako vaš tim ne igra kako treba, svi vas krive. Ako se nešto desi, Amerikanac je prvi koji ‚leti‘. Teško je biti Amerikanac u inostranstvu – istakao je Diljeni za ‘Hups Hajp’, a preno je Sport klub.

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter