1
Fudbal

ZNAČAJNO POOŠTRENE MERE: Drastične kazne za paljenje petardi i baklji na stadionima

Objavljeno: 06.10.17 u 11:52

Konačno će se pooštriti kazne za prestupnike na sportskim događajima, samo još da se ti zakoni i primenjuju, a ne ostanu samo mrtvo slovo na papiru.

Kako prenose ‘Novosti’ danas će se na tapetu sednice Vlade naći predlog Zakona o javnom redu i miru koji predlaže MUP SRbije i koji će doneti nove žestoke mere za one koji budu palili baklje i bacali petarde na, ali i van stadiona.

Za paljenje baklji ili bacanje petardi kazne će ići i do 100.000 dinara, dok će se pucanje iz vatrenog oružja ili bilo koje vrste imitacije istog plaćati i do 150.000 dinara.

Pored novčanih, tu je i kazna zatvora u trajanju do dva meseca.

Ovaj Zakon neće biti donet samo zbog sportskih utakmica, već i zbog predstojećih praznika: Nove godine, Božića, pravoslavne Nove godine…

Kada se radi o sportskim borilištima, primera povreda je mnogo u poslednjih nekoliko godina, posebno na sportskim priredbama. Tu ne mislimo samo na fudbalske, već i košarkaške utakmice, a najsvežiji primer je od februara i finala Kupa Radivoja Koraća kada je član KSS pogođen bakljom u lice.

0
0

1 Komentara

  1. hahahahaha koja komedija od kazni ahahahahah.pa majmuni gde je obezbeđenje koje dozvoljava takve stvari momci se popnu na krov i užadima dizu zapaljive stvari.samo kamere imati pa ti koji rade odmah u zatvor i u rudnike poslati,da rade.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter