1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KOME JE DO FUDBALA U BEČU: Arnautović i drugovi u centru rata protiv Saveza!

Objavljeno: 05.10.17 u 13:12

Austrijska fudbalska reprezentacija nalazi se u centru frke na relaciji Savez-igrači-selektor, baš uoči ključnog gostovanja Srbije. Naravno, ključnog za ‘orlove’.

Austrija je izgubila svaku šansu da se nađe u Rusiji i odmah je, kako to obično biva, nastao razdor. Čelnici Fudbalskog saveza Austrije odlučili su da Marsel Koler posle tekućih kvalifikacija više neće biti selektor, na šta su se oštro pobunili igrači.

Pre svih Marko Arnautović i Mark Janko, kao i kapiten Julijan Baumgartlinger koji je i na današnjoj konferenciji uoči duela sa Srbijom govorio više o tom sukobu, nego o samoj utakmici.

– Pred nama je novi početak. Biće težak. Podržavam Marka Arnautovića koji je kritikovao Savez zbog smena. Važno je da se sada fokusiramo na utakmicu. Komunikacija između saveza i igrača nije na nivou. Jednostavno, informacije cure preko drugih kanala i to otežava pripremu. Moramo brzo da donesemo novo rešenje. Rekli smo predsedniku šta mislimo, pitanje je da li je smena selektora dobro rešenje. Mnogo toga je išlo dobro, a sve ovo što se sada dešava otežava pripremu utakmice – izjavio je Baumgartlinger.

Selektor Marsel Koler pokušao je, samo delimično, da priču okrene ka fudbalskoj strani i samom meču koji se igra sutra od 20:45h na stadionu ‘Ernst Hapel’.

– Stadion će biti pun, a to me raduje pred moj oproštaj. Neće nam to smetati. Igraćemo našu igru, neće atmosfera uticati na nas. Igrači moraju da budu opušteni. Skoncentirani smo da pokažemo koliko možemo i odigramo ono što smo planirali. Bez mnogo rizika. Igrači moraju da pokužu da cela situacija nije uticala na njih – rekao je Koler.

Srbija će u slučaju pobede u Beču obezbediti direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

0
0

1 Komentara

  1. Fudbaleri Austrije su igrali svoju igru a fudbaleri su uživali u ambijentu tj odmarali se od napornih nadničarskih utakmica. Jednog dana će većina njih nosititi tuđi pasoš. Šta njih briga za otadžbinu i prošlost. Njih brine uljuljkanost u sadašnjost. Tako je uvek bilo tako će i biti. Samo Srbi u Srbiji znaju šta je to Srbin i nose se sa tim opterećenjem…………………..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter