1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN SLAVI 72. ROĐENDAN: Specijalna priznanja za fudbalere, vaterpoliste, Andreu Arsović…

Objavljeno: 04.10.17 u 19:58

Na današnji dan pre 72 godine oformilo se Jugoslovensko sportsko društvo Partizan.

Kroz više od sedam decenija postojanja, Partizan je zabeležio mnoge uspehe, pobede i medalje, ali i prošao kroz razne nedaće.

Zato se po tradiciji svake godine na ovaj dan priredi proslava koja, kako je Milorad Vučelić izjavio, ‘okuplja porodicu’. Ovo okupljanje je bilo i razlog da JSD Partizan svojim najistaknutijim članovima uruči priznanja.

Među onima kojima su pripala specijalna priznanja JSD Partizan jeste Andrea Arsović za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Vaterpolistima Radomiru Drašoviću, Nebojši Toholju, Petru Tomiću, Nikoli Lukiću, Đorđu Vučinići, Marku Jankoviću, Filipu Radojeviću, Petru Velkiću, Milutinu Belopavloviću i Nikoli Radonjiću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prenstvu za juniore, veslačima Nenadu Beđiku i Milošu Vasiću za srebro na Evropskom prvenstvu, a Igoru Đeriću i Aleksandru Beđiku za srebro na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine.

FOTO: STARSPORT

Prvotimac KK Partizana, Tadija Tadić, je dobio posebno priznanje za zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, a Dušan Tanasković i Stevan Karapandžić za bronzu na Evropskom prvenstvu za kadete. Priznanje je pripalo i Milanu Jovetiću za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u kuglanju.

Što se ekipnih priznanja tiče, ona su pripala prvacima i osvajačima Kupa u seniorskoj konkurenciji, a to su fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub, veslački i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter