1
Fudbal

MUNDIJAL 2030: Žele ga Argentina, Paragvaj i Urugvaj, zajedno

Objavljeno: 04.10.17 u 22:10

Argentina, Paragvaj i Urugvaj najavili su danas da će podneti zajedničku kandidaturu za domaćinstvo Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine, na stogodišnjicu prvog Mundijala.

Tu informaciju su danas u Buenos Ajresu saopštili predsednici tri južnoameričke zemlje, predsednik Paragvaja Orasio Kartes, predsednik Argentine Mauriso Makri i predsednik Urugvaja Tabare Vaskez.

Kandidature za organizaciju šampionata sveta 2023. godine neće se „otvarati“ još najmanje četiri godine, ali se očekuje da će se Argentina, Urugvaj i Paragvaj suočiti sa oštrom konkurencijom.

Evropske fudbalske federacije će imati pravo da se kandiduju, a spremnost za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. izrazila je i Kina.

Urugvaj je bio domaćin prvog Svetskog prvenstva 1930. godine.

0
0

1 Komentara

  1. Moze,ali da se koz kvalifikacije u J.Americi smanji broj onih koji sekvalifikuju za dva ucesnika. To je ok i fer. Naravno, pita se FIFA, ali sumnjam da ce bas tri zemlje organiovati WC, to nije nikad bilo. Koliko znam i Kolmbija je kandidat. Ako ona podnese kandidaturu, ona je favorit, jer je jednom na pola puta iz org. razloga odustala.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter