1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Veče za pamćenje Ročestija, ‘probudio se’ i Feldin, zaigrao Antić – Zvezda 2/2 (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.17 u 22:57

Jedan od derbija drugog kola ABA lige pripao je Crvenoj zvezdi koja je upisala drugu pobedu.

Rezultatom 90:80 Crvena zvezda je porazila ekipu Mega Bemaks nakon bolje igre tokom većeg dela meča.

Na otvaranju ove sezone, crveno-beli su u kratkom razmaku na svom parketu odigrali dve utakmice i obe pobedili. Utakmica je počela poenima Enisa koji je tako najavio veoma efikasno veče. Tokom većeg dela prve deonice se igralo koš za koš i prednost se smenjivala. Sve do serije Zvezde od 5:0 na kraju četvrtine, koju je trojkom uz zvuk sirene ‘krunisao’ Pero Antić.

Ponovo je kvartal otpočeo košem Enisa, Amerikanac je imao zaista odlično veče i bio jedan od najboljih u gostujućem timu. Crvena zvezda je zaigrala dosta bolje u nastavku i bila na pragu da stigne do dvocifrene razlike nakon dva pogođena slobodna bacanja Matijasa Lesora za 34:23. Potom je Stefan Sinovec vezao četiri poena i vratio Megu, ali je kao odgovor usledila nova trojka Antića. Na dva minuta do kraja poluvremena je zakucavanjem Milka Bjelice zvezda otišla na 10 poena razlike.

FOTO: STARSPORT

Verovali ili ne, i treća četvrtina je počela poenima Enisa, nakon neverovatnog kucanja Lesora, Zvezda je otišla na maksimalnih plus 11, ali je ubrzo serijom mega smanjila na samo pet poena razlike, te je Alimpijević morao da traži tajm-aut. Kao odgovor na to nije bila bolja igra njegovog tima, već nova trojka Enisa, kojom je gostujući tim prišao na samo dva poena zaostatka. Tejlor Ročesti je potom vezao pet poena, te je Zvezda ponovo bila na bezbednom. Nekoliko napada kasnije, trojkom Nikole Rebića nakon dužeg vremena Mega Bemaks je stigla do izjednačenja. Ali je potom domaćin vezao sedam poena za kraj pretposlednjeg perioda.

Jedina deonica koja nije počela poenima Enisa bila je četvrta, prve poene je upisao Nikola Radičević za još ubedljiviju prednost Zvezde. Trojkom Dangubića, crveno-beli ponovo i veoma brzo odlaze na dvocifreno vođstvo. Mega je vezala šest poena i vratila se u meč, ali to je bilo poslednje što je mogla da uradi večeras ekipa Dejana Milojevića. U momentima kada se lomilo, Zvezda je predvođena Ročestijem uspela da privede meč kraju.

CRVENA ZVEZDA – MEGA BEMAKS 90:80
(26:19, 18:17, 22:25, 24:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 3.489
Sudije: Saša Pukl, Radoš Arsenijević, Branislav Mrda

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Radičević 2, Dangubić 9, Lazarević, Antić 10 (3/6 za tri), Dobrić, Feldin 21, Janković, Ročesti 26 (4/7 za tri, 6as), Lesor 6, Jovanović 6, Bjelica 10, 8sk.

MEGA:Rebić 19, 6as, 5sk, Sinovec 4, Marjanović, Čančar 4, Bitadze 19, 6sk, Jovičić, Lazić 4, Koprivica, Samardžiski, Enis 21, 7as, Fundić 9, Kapetanović.

ABA LIGA, drugo kolo:

Utorak
FMP – MZT 100:72

Sreda
Mornar – Partizan 83:81
Zadar – Cedevita 76:92
Crvena zvezda – Mega 90:80

Četvrtak
18.00: Cibona – Olimpija
20.00: Igokea – Budućnost

Standings provided by Sofascore LiveScore

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter