0
Fudbal

KAKVA JE BUDUĆNOST REPREZENTACIJE ŠPANIJE? Zbog nezavisnosti Katalonije neće igrati jedna od najvećih zvezda!

Objavljeno: 02.10.17 u 00:37

Po ko zna koji put ćemo biti svedoci toga da politika zna da negativno utiče na mnoge sfere života, tako i sporta.

Centralna tema ovih dana jeste referendum o nezavisnosti španske pokrajine Katalonije.

Kako su i sportisti ljudi, i oni su umešani u to važno pitanje. Juče ujutru je Đerar Pike glasao na referendumu kao jedan od zagovorenika otcepljenja Katalonije, a nakon toga je igrao protiv Las Palmasa.

U veoma emotivnoj izjavi nakon meča, kroz suze, Đerar Pike je izjavio da će ukoliko savez Španije tako odluči, hteti da napusti reprezentaciju te zemlje, ali neće odustati od ideje o Kataloniji dokle god se oseća kao Katalonac.

– Ja sam Katalonac, a pogotovo se danas osećam ponosno zbog toga. Ponosan sam i na narod Katalonije. Ako savez to želi, napustiću reprezentaciju Španije. Nisam verovao šta rade. Mislio sam da će na miran način pokušati da spreče glasanje. Makar su sada svi videli šta se dešavalo. Ta reakcija policije samo je pogoršala stvari i produbila jaz između Katalonije i Španije, izjavio je Pike.

Čovek koji čini stub odbrane Barselone i Španije nije jedini Katalonac koji nastupa za reprezentaciju te zemlje. Tu su još Sesk Fabregas, Đerar Delofeu, Serhio Buskec, Đordi Alba, Aleiš Vidal i mnogi drugi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter