1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SVIMA JE PREKO GLAVE: Ožegovićeva ruka je vrhunac niza gluposti koje se dešavaju Partizanu! (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.17 u 18:50

Mnogi su ruku Ognjena Ožegovića uporedili sa potezima Zdravka Kuzmanovića i Nemanje Vidića na Mundijalu u Južnoj Africi, ali je Partizan ‘pobednik’ kada se radi o glupostima u ključnim utakmicama.

– Ovo je skandalozno! – vikali su mnogi iz lože stadiona Partizana po završetku meča sa Dinamom. Jesu Ukrajinci mnogo jak rival, ali i svaki tim igra onoliko koliko ti se dozvoli. A crno-beli su se u drugom poluvremenu baš ‘namestili’ Kijevljanima.

Nije skandalozan poraz. Nije čak problem ni u primljena tri gola od jačeg tima, već način na koji se to desilo. Da Đukićev tim nije odigrao prvo poluvreme kako je odigrao, ne bi toliko ‘bolelo’ očajno drugo. Ok, problem je u odbrani. Ali, šta ćemo sa potpuno rasutim veznim redom, anemičnim napadom?

Nećemo u ovim redovima analizirati toliki pad u igri, ni propuste, izgubljene duele, rupe u odbrani, lošu markaciju. Niko, osim Tavambe i Stojkovića, nije zaslužio prelaznu ocenu, jer se greške nisu pravile pojedinačno, već su se vezivale, a to uvek vodi u propast.

Nema svrhe sada dosipati so na sveže rane, temeljnu analizu ostavljamo za stručni štab Miroslava Đukića, oni su sada na potezu. Potrebnije je podsetiti na drugi problem, gorući, koji Partizan iznova i iznova zakopava u sve dublje blato.

FOTO: STARSPORT

U pitanju je ozbiljna stvar koja već punu deceniju razara svaki pokušaj crno-belih da ostvare nešto u Evropi. Uzalud borba do poslednje kapi znoja, ‘srce na terenu’ i ostale floskule, kada jedan nepromišljen potez potpuno dekoncentrisanog pojedinca koji gazi sva očekivanja i nadanja. U momentu.

Tu ne pričamo o neverovatnim promašajima ili greškama u odbrani, već isključivo o reakcijama zbog kojih se u ozbiljnim klubovima momentalno dobija bilo koji vid kazne ili disciplinske mere u vidu selidbe na klupu.

Dvomeč sa Genkom, kada je Partizan jurio drugi uzastopno učešće u Ligi šampiona najbolje to oslikava. Najpre je u prvoj utakmici u Belgiji jedan od najiskusnijih igrača u tadašnjem timu Aleksandra Stanojevića uradio epsku glupost.

Partizan je imao igrača više, prednost od 0:1 i potpunu kontrolu meča, a onda je Stefan Babović na 80 metara od svog gola potpuno bespotrebno zaradio svoj drugi žuti karton apsolutno nerezonskim uklizavanjem uz aut liniju. Zašto? Nikada ni njemu neće biti jasno.

(Izvor: youtube / zoranstojanovic)

Onda sledi gol u 93. minutu za pobedu Belgijanaca, ali je i pored svega toga revanš donosio veliku nadu. Nemanja Tomić posebno svojim golom pred kraj prvog poluvremena. Rezultat je tu, igra je tu, sve je tu, a onda se pravo niotkuda pojavila ruka Aleksandra Miljkovića.

U momentu kada su svi odahnuli jer je dijagonalan pas išao daleko, daleko u gol-aut, desni bek crno-belih je najviše što je mogao podigao ruku i dotakao loptu, a arbitar apsolutno opravdano pokazao na ‘belu tačku’.

– Hvala lepo – reče Žele Fosen i dade gol koji je pun stadion ostavio u šoku, a Genk na putu ka Ligi šampiona.

(Izvor: youtube / rade vukovic)

Stižemo i do verovatno najbizarnije stvari koju je Humska do sada videla, a to je, naravno, crveni karton za Branislava Trajkovića u revanšu protiv Ludogoreca.

Tada je Partizan od 0:2, munjevito stigao do 2:2 preko Petra Škuletića, ali je Trajković ipak odlučio da mu preotme svu slavu i završi svoju odiseju u crno-belom klubu.

– Neka bude da sam ja jedini krivac, a mnogima sam ovim potezom sačuvao guzi*e! – pravdao se štoper, ali za ovo opravdanja jednostavno nije bilo.

(Izvor: youtube / – MCCorny)

Baš kao ni za gotovo podjednako veliku glupost Andrije Živkovića. Pre samo dve godine, navijači u Humskoj su još jednom zabezeknuto prisustvovali neshvatljivom potezu, tada najboljeg igrača, u momentima kada su Partizanu bile potrebne sve raspoložive snage na terenu.

Grčevito su crno-beli branili 1:2 protiv Augzburga koji bi mu doneli istorijski uspeh i zimu u Evropi, ali je onaj koji je za to bio najzaslužniji gotovo direktno uticao da se to ne desi.

Svega 10 minuta pre kraja Živković je jednu potpuno nebitnu loptu na sredini terena, okrenut leđima od gola, ‘dohvatio’ rukom i dobio drugi žuti, ujedno i crveni karton.

Kasnije se desio Bobadilja u 90. minutu i svi snovi su bili srušeni…

FOTO: STARSPORT

Sinoć je to bio Ognjen Ožegović. Oko namere ne želimo da polemišemo, ali je glupo objašnjenje da ga je lopta pogodila u glavu, a ruka se ‘eto, nekako mahinalno tu našla’.

Krajnje je vreme da se psihološka služba ozbiljno angažuje u Partizanu i spreče nove pojave Miljkovića, Trajkovića, Ožegovića

Da se spasi što se od obraza spasiti može.

0
0

1 Komentara

  1. Ama ne treba tako tragicno shvatati gresku pojedinca, treba gledati tim u cjelosti. Nije bilo igraca u drugom poluvremenu da je valjao, niko ama bas niko osim Stojkovica. Ovdje je u pitanju kondicija, dzaba ti zelja ako nemas snage, a snaga se stice zna se kako, tu treba traziti strucnog kondicionog trenera, koga Partizan i nema. Niko da kaze zasto je Partizan pao u drugom poluvremenu. Sta se dogadalo u svlacionici, ko je koga tu izdao i da li su igraci morali tako da igraju

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter