0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Cedevita u trećoj četvrtini slomila otpor ‘pantera’ u Zagrebu

Objavljeno: 29.09.17 u 19:50

Košarkaši Cedevite ostvarili su trijumf na otvaranju sezone u ABA ligi, pošto su sa 74:67 u Zagrebu savladali FMP iz Železnika.

Snažno je FMP krenuo u novu sezonu, ali je u takvom tempu izdržao samo u uvodnih 15 minuta. Do tada su vodili ‘panteri’, a onda je Cedevita serijom preokrenula i stekla minimalnu zalihu do poluvremena.

Zatim je usledila ključna treća deonica u kojoj su domaćini, baš kao i pre nedelju dana na ABA Superkupu u Baru, stekli krucijalno vođstvo sa dvocifrenom razlikom.

Nisu ga ispuštali do kraja susreta i upisali su prvu pobedu u sezoni u kojoj možda nikad nisu imali veće ambicije da konačno dođu do šampionskog prstena.

Najefikasniji na meču bio je Džanan Musa, predvodnik ‘sokića’ ove godine, sa 19 poena, a 15 je upisao Nikols. U timu iz Železnika Filip Čović se najviše istakao sa 18 koševa, a pratio ga je Nenadić sa 12.

ABA liga, 1. kolo:

Petak:

Cedevita – FMP Železnik 74:67

20.00 MZT Skoplje – Partizan

Subota:

21.00 Budućnost – Zadar

Nedelja:

19.00 Mega Bemaks – Cibona
21.00 Crvena zvezda – Mornar

Ponedeljak:

21.00 Olimpija – Igokea

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter