6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan pokazao stare boljke, prokockao veliku prednost i izgubio! (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.17 u 21:53

Košarkaši Partizana poraženi su na otvaranju sezone u ABA ligi od MZT-a u Skoplju rezultatom 92:89.

Novi tim crno-belih nije dobro startovao i pored sve euforije koja je zahvatila njegovu publiku posle odličnog prvog poluvremena.

Nešto slično kao sinoć u fudbalskoj utakmici protiv Dinama iz Kijeva, Partizan je zakazao u drugom poluvremenu i u finišu prokockao sve ono što je mukotrpno gradio tokom većeg dela meča.

Tim Miroslava Mute Nikolića je večeras počeo nešto slabije, gubio sa sedam poena razlike, ali je u drugoj četvrtini sve profunkcionisalo i došlo je do preokreta.

Ulazak Novice Veličkovića probudio je skok i uneo neophodnu agresivnost u napadu kojom je ‘parni valjak’ mleo domaćina. Lopta je tečno išla, stizala uvek na pravo mesto i to je donelo deset poena viška.

Šta se to desi sa igračima Partizana po izlasku iz svlačionice na poluvremenu ostaće misterija. Crno-beli su tokom treće četvrtine uspevali da održavaju zaliku sa poluvremena (plus šest), ali kako je meč odmicao ka kraju, tako je i koncentracija drastično opadala.

Sve više ofanzivnih skokova MZT-a i promašaja Beograđana vratili su u potpunosti domaćina u meč. Na drugoj strani, šut makedonske ekipe je proradio i puno pogođenih trojki donelo je prekoret na tri i po minuta pre kraja.

To se nastavilo do samog kraja, Partizan se itekako mučio u napadu, dok su Trajkovski i Stojanovski pogađali iz svih pozicija, a na sve to pravljeni su i bezvezni faulovi pri zicerima, koji su donosili dodatna slobodna bacanja rivalu.

U opštoj jurnjavi u poslednjem minutu Partizan je sa 2+1 Patrika Milera stigao na dva poena minusa, a onda je na tri poena zaostatka Marko Čakarević u kontri ishitreno šutnuo za tri poena i, kao u većini situacija večeras, promašio.

Utakmica je iskliznula iz ruku crno-belih i to bi već u startu mogao da predstavlja problem, bez obzira što ima još dosta da se igra.

Čak pet igrača bilo je dvocifreno u timu MZT-a, a najbolji među njima Damjan Stojanovski sa čak 25 poena. U timu Partizana istakli su se Veličković sa 16, Vilijams-Gos i Andrić ubacili su po 12, Čakarević je postigao 11, a Miler 10 poena.

ABA liga, 1. kolo:

Petak:

Cedevita – FMP Železnik 74:67

MZT Skoplje – Partizan 92:89

Subota:

21.00 Budućnost – Zadar

Nedelja:

19.00 Mega Bemaks – Cibona
21.00 Crvena zvezda – Mornar

Ponedeljak:

21.00 Olimpija – Igokea

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter