4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ISPOVEST ĐOKA ŠALIĆA: Poredili su me sa Nikolom Pekovićem, nisam bio spreman na taj pritisak

Objavljeno: 28.09.17 u 17:36

Prvi mandat u crno-belom dresu nije protekao onako kako su se navijači Partizana nadali, ali Đoko Šalić je dobio drugu šansu da pokaže koliko zna i ume.

Dvadesetdvogodišnji Đoko Šalić danas je na novom početku, a trener Miroslav Nikolić poverio mu je ulogu startnog centra…

Izuzetno mi je drago što sam drugi put u Partizanu. Ovo je jedan od najvećih klubova u Evropi i retko kome se priži druga šansa da ovde radi i napreduje. Eto, ja sam je dobio. Velika je čast i zadovoljstvo što sam ponovo u crno-belom dresu. Ambijent je uvek prekrasan i lepo je igrati pred Grobarima. Pozivam ih da nas podrže. Očekuje nas teška sezona, mladi smo, još nismo uigrani kako treba, ali mogu da obećam veliku borbu. Verujem u timski i svoj napredak i nadam se da ćemo vremenom biti sve bolji – kaže Šalić za „Sport klub“.

Kada je 2013. godine došao u Humsku i potpisao četvorogodišnji ugovor, svi su očekivali da će Duško Vujošević od Šalića napraviti novog Nikolu Pekovića.

Zašto nisam iskoristio šansu? Mnogo je bilo do mene i moje glave. Nisam bio spreman na taj pritisak. Po svim novinama se pisalo da stiže ‘novi Nikola Peković’. Nisam se snašao sa tom vrstom pritiska. Tražio sam svoju šansu, ali je nisam dobio. Sada kada razmišljam shvatam da nije trebalo da odem. Napravio sam pogrešak korak. Trebalo je da ostanem i da trpim još nekih pola godine, godinu, možda bih proigrao, ali šta je tu je – istakao je Šalić.

Dve sezone provedene u nikšićkoj Sutjesci dobro su mu došle. Smirio se daleko od velike pozornice, ojačao i „sredio glavu“.

Pre svega psihički sam stabilnija ličnost. Stariji sam i mnogo mi je lakše. Imam ogromnu želju da pokažem ono što nisam u prvom mandatu.

Partizan sezonu počinje u petak gostovanjem MZT u Skoplju.

Ne mogu ništa da obećam osim da ćemo se boriti na svakoj utakmici i da ćemo pakleno da radimo na svakom treningu. Bitno je da sezonu dobro počnemo. Čekaju nas dva teška gostovanju u ABA ligi, prvo u Skoplju, potom i Mornaru u Baru. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i spremni da pokušamo da dobijemo, istakao je Šalić.

0
0

4 Komentara

  1. …greska, VELIKA greska, ti Djoko nisi ni nalik na PEKmena, malo si me podsecao na Raduljicu dok je bio drvo u fmp-eu, tek kada je dosao kod maga DV i u KKP gde je prokinuo, sto za tebe cisto sumnjam..voleo bih da gresim, ALI, sto se tice kosarke, retko pogresim…

    0
    0
    Odgovori
    • Pogresio je onaj ko ti je dao komp i tastaturu. Sigurno si imao bogatu kosarkasku karijeru pa mozes sa punim pravom da opalis glupost. Verujem da si basketasku loptu video samo u izlogu.. nadam se da gresim, ali kada su strucnjaci iz mracne sobe u pitanju, obicno sam u pravu..

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter