0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

OVUSU: Lepo sam se uklopio i nadam se sve boljim rezultatima Čukaričkog

Objavljeno: 27.09.17 u 17:48

Krilni napadač Čukaričkog Samuel Ovusu igrao je do sad u svih šest utakmica od kad je u klubu na Banovom brdu i njegova ekipa je pobedila u pet, a kako sam kaže želi više i od sebe lično i od tima.

– Cilj nam je Evropa. Čukarički ima kvalitetnu ekipu, jake pojedince, profesionalce i treba mnogo da radimo. Nisam bio na letnjim pripremama, priključio sam se krajem avgusta, ali mislim da sam se lepo uklopio – rekao je Ovusu, Čukina devetnestica.

Poslednju prvenstvenu utakmicu protiv Borca levonogi fudbaler iz Gane počeo je na desnoj strani terena, a u drugom delu zaigrao na levoj i prema njegovim rečima nije mu problem da menja strane, ali se bolje pokazao na desnoj.

– U Surdulici sam igrao levo, a kod Lalatovića uglavnom na desnoj strani. Protivnici vide da sam brz i bude po nekoliko odbrambenih protivničkih igrača na mene. Protiv Borca kod kuće kao da smo pregorevali u želji za pobedom, u želji da zadovoljimo sve koji nas ovde podržavaju i onda pravimo propuste, gubimo lopte i ne realizujemo neke izgledne šanse. Ovde timovi dolaze da se brane, a nama to ne odgovara. Od Radnika smo pre toga izgubili kod kuće, a na strani protiv Bačke, Mačve, Rada i Jagodine u Kupu sve je bilo na terenu kako treba – kaže mladi fudbaler.

Ovusu je do sad ostvario dve asistenicije i ističe da mu je to primarni zadatak na koji se i koncentriše, a da će pogodak, kako dodaje, doći kad bude trebalo.

Dvadesetjednogodišnji ofanzivni vezista potpisao je nedavno ugovor na tri godine sa Čukaričkim i ističe da mu odgovara rad kod šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.

– On je odličan trener, daje šansu mladima što u Turskoj gde sam prethodno igrao nije slučaj. Tamo igraju iskusniji fudbaleri. Lalatović je nekad nervozan i ljut na nas kad ne radimo ono što smo vežbali i dogovorili na treningu, ali  generalno je posvećen i priča sa nama i van fudbala. U klubu je sve disciplinovano i profesionalno, oduševljen sam. Svakodnevne treninge pojačavam individualnim radom u teretani, jer smatram da što više radiš, jačaš i manja je opasnost od povrede. Kad sam na pauzi – kući u Gani dosta trčim.

Vezano za sledeću prvenstvenu utakmicu koju Čukarički igra u nedelju 1. oktobra protiv Partizana Ovusu je rekao da se radi o klubu za koji znaju svi kad se pomene spski fudbal.

– Crvena zvezda i Partizan igraju sad i Ligu Evrope, sve pratim i to je baš odlično za srpski fudbal. Partizan voli da igra i pobeđuje, ali i mi imao kvalitetan tim. Biće to dobra utakmica.

Ovusu je dodao i da o Srbiji misli sve pozitivno, jer je odlično prihvaćen i odgovara mu mentalitet ljudi, kao i hrana, za koju kaže da je slična afričkoj. U Čukaričkom ima lep odnos sa svim igračima, a cimer na putovanjima mu je Nemanja Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter