0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

DŽON RUIZ: Uprkos dobroj sezoni u Zvezdi, rečeno mi je da se ne računa na mene

Objavljeno: 22.09.17 u 20:02

Bivši fudbaler Crvene zvezde pričao je o životu na Arabijskom poluostrvu, porodici koja je ostala u Beogradu, zašto ga nema u reprezentaciji…

Džon Ruiz se nije proslavio u crveno-belom dresu i rastanak Kostarikanca i Zvezde bila je neminovnost ovog leta. Ruiz se prijateljski rastao sa klubom iz Ljutice Bogdana i prešao u Al Fajhi iz Saudijske Arabije, gde nastupa već mesec i po dana.

U razgovoru za kostarikanski Nasional, Ruiz je govorio o životu u Saudijskoj Arabiji, svim mukama koje su ga snašle, porodici koja je ostala u Srbiji, ali i razlozima zašto je napustio Crvenu zvezdu.

-Bila je dobra odluka što sam otišao. Uprkos dobroj sezoni u Crvenoj zvezdi, kada je došao novi trener odmah mi je rečeno da ne računa na mene, zbog čega sam se obratio svojim predstavnicima, u potrazi za novom sredinom. Nisam želeo da idem, nije htela ni moja žena. Ali, prihvatio sam ponudu jer sam želeo da igram, kaže Ruiz.

U Saudijskoj Arabiji se susreo sa velikim problemom.

-Nemoguće je naučiti arapski jezik. Već nekoliko puta sam se pitao da li sam dobro postupio, ali sve što sam dosad proživeo veliko je iskustvo. Doneo sam odluku posle koje ne mogu da se vratim nazad. Sada moram da prihvatim sve i živim sa posledicama.Mnogo stvari je drugačije u odnosu na Evropu. Na primer, imate mnogo policajaca ispred tržnih centara i ako vas primete da šetate u pantalonama za koje oni smatraju da nisu odgovarajuće, neće vas pustiti da uđene. Čak gledaju i kakvu frizuru imate. U restoranima imate porodične i delove za samce i tu ne smete da mešate stvari. Malo žena radi, žene ovde ne smeju da voze, ovde su stvari mnogo drugačije, izjavio je Ruiz.

Zbog svega toga Kostarikanac se ne oseća baš najbolje.

-Ovo je najteže iskustvo koje sam imao dosad, jer mnogo stvari utiču na mene. Evo, već mesec i po dana nisam video porodicu, jer je u Srbiji. Kada mi bude došla porodica, probaćemo da se uklopimo najbolje što možemo. Supruga mi pruža veliku podršku i to mi je najvažnij, dodao je Kostarikanac.

Ruiz je bio jedan od najvećih talenata kostarikanskog fudbala i tamošnji mediji su mu prognozirali veliku karijeru. Ipak, mladi krilni napadač nikada nije uspeo da pokaže raskošni talenat.

-Pet i po godina sam bio u Evropi i navijači su želeli da budem u timu, ali ja to ne gledam tako. Za mene je velika čast da branim boje reprezentacije. Ali, ne zavisi sve od mene, već i od selektora. Ne znam šta me je koštalo nepozivanja u reprezentaciju, možda je problem fudbalske prirode, možda zato što na mojoj poziciji igraju Kristijan Bolanjos, Džona Venegas, Džoel Kembel… Iskreno, ne znam, zaključio je Ruiz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter