1
Evropske lige

KOD NAS BI KLUBOVI BANKROTIRALI: Evo zbog čega će La Liga kazniti Seltu…

Objavljeno: 19.09.17 u 19:20

Prvoligašu iz Viga prete novčane kazne zbog toga što su tribine prazne, zamislite da se ovo uvede u srpskom fudbalu, to bi bio šou, a čelnici lige bi trljali ruke.

Selti preti kazna! Zbog čega? Zato što tribine Balaidosa nisu 70 posto ispunjene tokom mečeva tima iz Viga na svom terenu. Naime, La Liga je primenila pravilo iz Bundeslige po kome na stadionu poseta mora da bude veća od 70 procenata. To znači da ako je kapacitet stadiona u Galiciji 29 hiljada mesta, na tribinama svaki meč mora biti minimum 20.300 navijača.

U prva dva kola protiv Real Sosijedada i Alavesa na tribinama je bilo 16.960 i 17.380 gledalaca, te je La Liga pokrenula istragu i spremila novčane kazne. Sada je na upravi Selte da vidi kako da animira narod u Vigu i Galiciji da svake druge nedelje dođe na Balaidos.

Raspored ne ide na ruku Selti, jer joj dolaze manje atraktivni klubovi poput Hetafea i Đirone. Prvi potez uprave biće smanjenje cene karte na od 15 do 40 evra, jer Galcija spada u najsiromašnije regione u Španiji. Takođe, mlađi od 25 godina imaće pravo na popust.

Sva sreća Superliga Srbije i dalje ne uvodi ovo pravilo, inače bi većina klubova, uključujući Zvezdu i Partizan bankrotiralo od kazni.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter