6
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ PREPUN EMOCIJA: Desile su se neke stvari koje nisu smele!

Objavljeno: 17.09.17 u 23:19

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević emotivno je govorio za RTS posle izgubljenog finala protiv Slovenije na Eurobasketu u Istanbulu.

Selektor se najpre zahvalio svim svojim saradncima i igračima koji su uložili neverovatan trud u prethodnih nekoliko meseci.

– Zahvaljujem se mom stafu, svima koji su ovog leta učinili da dođemo dovde. Igrači su bili fantastični. Uložili su svoje srce, puno rada, truda, verujte da nije bilo lako. Mnogo stvari nam nije išlo na ruku, ali smo odlučili da se ne skrivamo, takmičari smo i odigrali smo ovako – rekao je ‘Sale Nacionale’ i u dahu nastavio:

– Dozvolili smo Sloveniji puno lakih poena u kontranapadima, zatim neki glupi faulovi koji su im donosili lake poene da dođu do 10 poena razlike, da je bilo manje onda bi otišla utakmica u našem smeru… – žalio je selektor.

– Jović je hteo da igra, primio je blokadu, ali čim je ona prošla počeo je da hramlje i nije više mogao. Da smo samo imali Lazića koji je bio idealan za ovakav meč… Ali to je ono šta nas pratilo i pre prvenstva, nastavilo se sada. Nikada nismo tražili alibi, ali šta je tu je… – istakao je Đorđević.

Zatim se selektor ‘površinski’ dotakao i stvari oko suđenja koje su se dešavale u završnici meča.

– U poslednjih nekoliko minuta desile su se neke stvari koje nikako nisu smele da se dese, jer je ovo finale i to ne sme da se dešava i to je to. Čestitke Sloveniji, imaju sjajnog predvodnika Dragića koji je obojio ovo prvenstvo svojim igrama, tu je sjajni Dončić, Prepelič koji je večeras odigrao maestralno – rekao je Đorđević i na kraju se zahvalio navijačima na podršci, kako u dvorani ‘Sinan Erdem’, tako i u Srbiji.

0
0

6 Komentara

  1. Uz sve čestitke Saletu i igračima na velikom uspehu, u dubini duše mi je žao što nismo pobedili. Bilo je tu pored otkaza i povreda i sudijskih nepravdi, naročito pred kraj kada se utakmica lomila. Ne mogu ja da pametujem jednom Djorđeviću, ali mislim da je strateški pogrešio. Trebalo je graditi igru na Bobiju ( Slovenci su tu bili najtanji, imali su sjajne bekove i šutere sa krila ali centre ne), naročito u prelomnim trenucima kada je forsiran Štimac a Bobi presedeo na klupi. Trebalo je razigrati akcije na Bobija na kome bi Slovenci pravili faulove a Bobi je odličan izvođač slobodnih bacanja. To je naročito bilo potrebno pred kraj kada se utakmica lomila i kada je inače sjajni Bogdanović ostao bez snage i preciznosti.

    0
    0
    Odgovori
  2. Десило се то да си најбољег играча Марјановића целу утакмицу држао на клупи, а убедљиво најгорег играча на првенству Штимца у првој постви. И зато си изгубио меч и Србију оставио без злата.

    0
    0
    Odgovori
    • Grobari ne serite sto niste isli vi pa igrali kad tako pricate posle bitke svi su generali i zato ne kakite mnogo ako ne znate sta da kazete bolje cutite STRUCNJACI

      0
      0
      Odgovori
  3. …’nisu smele’ da nam u repki budu, guduric, lazic, kuzmic, jovic-stakleni, micic…sada se vidi izdanak skole KKP-LUCIC, MACVAN, BOGdan, GAGI i BIRCA koji su IZNELI ovo SREBRNO ODLICJE I VELIKO IM HVALA NA TOME !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Dobro bre da te pitam,da li si ti covece normalan???Umesto da budes ponosan na uspeh ove selekcije,kao i svi Srbi,ti kenj.s o klubastvu?
      Alo,ovo je trenutno najbolji i najspremniji sastav na koji.su pravi SRBI ponosni,od Cikaga do moje Kosovske Mitrovice…A ponasanje ti na nivou Arnauta a ne Srbina.
      SVAKA CAST MOMCI.Svaka cast Saletu,Jovketu,Vasi,Bogdanu,Lazi,Gagiju,Lucicu,Guduri ,Birci,Kuzmi,Bobiju,Stimari i kapitenu Macvanu…
      Pravi Srbi su ponosni na vas !

      0
      0
      Odgovori
  4. ..Sale dok ne odstranis SVE “izdanke “ganske kk skole nazadovanja, nema ZLATA za Repku SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter