1
Evrobasket 2022

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017, Hrvatska - Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. Dvorana Sinan Erdem na fotografiji: foto: Pedja Milosavljevic

OZBILJAN SKANDAL TRESE HRVATSKU: U NBA ligi zvezda, u reprezentaciji meta za iživljavanje saigrača?!

Objavljeno: 16.09.17 u 21:37

Dario Šarić spada u red najtalentovanijih košarkaša Evrope i jedan je od najboljih rukija prošlosezonskog izdanja NBA lige, ali se čini da mu to nije donelo ni najmanje povlašćen status u reprezentaciji. A, po svemu sudeći, ni poštovanje.Hrvatsi su na Evropsko prvenstvo otišli sa nadom da mogu da se domognu same završnice, ali su već nakon osmine finala krenuli kući, pošto su Rusi odneli više nego ubedljiv trijumf, 101:78.

Šarić je nakon tog meča dosta žustro okončao razgovor sa novinarima, a par dana nakon povratka u Hrvatsku izašao je intervju u „Jutarnjem“ u kom njegov otac Predrag otkriva možda i glavni razlog iz kog reprezentacija Hrvatske nije zabeležila nešto bolji rezultat.

Naime, prema rečima starijeg Šarića, njega su neki saigrači, koje nije imenovao, maltretirali:

– Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Ne znamo ni gde je. Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove žalbe pre utakmice da mu ‘smeta što ga opterećuju imperativom uspeha, tačnije osvajanjem medalje’, rekao je Šarić, da bi potom dodatno pojasnio:

– Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok za njegovo raspoloženje činjenica da su ga dan pre utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena ta dva košarkaša, koji, vjerujem, neće više obući hrvatski dres. Ne želim da nagađam bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio selektor? Zašto nisu reagovali Dino i Stojko? Nemoguće da niko nije znao šta se dešavalo, zaključio je Šarićev otac.

Od zvezde u usponu Filadelfija Seventisiksersa za sad ni traga ni glasa, a ostaje nam da vidim da li će – i kako – reagovati košarkaški savez Hrvatske.

Podsećamo, Aco Petrović je odmah po povratku iz Istanbula podneo ostavku, a još uvek nije poznato ko će ga zameniti.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter