7
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: BATE ili Krasnodar? Ne postoji merna jedinica za to (FOTO)

Objavljeno: 13.09.17 u 12:41

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ održana je zvanična konferencija Crvene zvezde uoči početka takmičenja u grupnoj fazi ovogodišnje Lige Evrope.

Crvena zvezda-BATE Borisov, prepuna Marakana i debi posle pune decenije u Evropi. Naravno da su zbog toga očekivanja itekako velika, posebno jer u prvom kolu u goste dolazi šampion Belorusije, tim koji je itekako moguće savladati.

Pokazao je to i Partizan pre dve godine, zašto sutra uveče od 21:05h to ne bi učinila i Zvezda.

– Zvezdaška javnost je ovo dugo čekala.  Utakmica za nas predstavlja lepo iskustvo, ali je inače utakmica kao svaka druga. Možda malo drugačija zbog toga što je Zvezda tamo gde joj je mesto, u Evropi. Mi smo maksimalno spremni. O BATE-u neću mnogo, dobra i iskusna ekipa sa dugim stažom u Evropi. Uživaćemo i mi i publika. Svi timovi u Ligi Evrope su dobri jer da je drugačije ne bi bilo tako. Očekujem dobar meč – istakao je na početku Vladan Milojević.

Konferenciji je prisustvovao i novi kapiten srpskog vicešampiona Mičel Donald.

– Uvek je lepo kada vas stručni štab i svlačionica postave za kapitena. Pre toga sam mnogo pričao – našalio se Donald.

FOTO: STARSPORT

Trener Vladan Milojević smatra da njegov tim ima potencijal i da ulazak u Ligu Evrope nije njegova krajnja granica.

– Uvek želite da prevaziđete što ste napravili. Mi ćemo dati sve od sebe, BATE se ne razlikuje od ostalih protivnika u Evropi i Srbiji. Moja želja je samo da budemo bolji verujem da će biti tako. Ova ekipa ima potencijal. Ne smemo da se zadovoljimo postignutim. Jedino što jeste sada lakše jer vas greške ne mogu koštati kao u nokaut fazi – istakao je Milojević.

Kao jedinog favorita istakao je Arsenal, ali da im isto tako to neće puno pomoći da sve utakmice unapred dobiju.

– Arsenal je jedini favorit, ali šta im to znači kad moraju da igraju utakmice. Nije bitno gde igramo prvi meč, mi moramo da ih igramo sve – jasan je Milojević.

Mičel Donald je izneo pohvale na novi teren stadiona ‘Rajko Mitić’. Ali nije zadovoljan u potpunosti…

– Teren je dobar, mnogo bolji nego što je bio. Ipak, potrebno je još vremena da bude perfektan – rekao je Donald o terenu.

Milojević ističe da će on i njegova ekipa umeti da se nose sa pritiskom koji stvara igranje grupne faze Lige Evrope.

– Pritisak morate da imate. Kada god smo se fokusirali na rad, pritisak se nije osetio. Fudbal je igra i moramo da ga igramo srećni i zadovoljni. Da budemo tim, jer kad smo tim nemamo čega da se plašimo.

O BATE-u ima samo reči hvale, ali nije želeo da kaže da li su Belorusi bolji ili lošiji tim od Krasnodara.

– Ne postoji merna jedinica za to. Ono što smo videli jeste da su veoma jaki i brži od Rusa. Objektivno kakva je njihova snaga ne mogu da kažem,  imaju dobar tim, organizovani su, dominiraju u Belorusiji i stalni su učesnici UEFA takmičenja – ponovio je Milojević.

FOTO: STARSPORT

Poslednja tri boda je Zvezda u Evropi osvojila protiv Rome 2005. godine. Na pitanje našeg novinara da li je sutra taj dan da se to ponovi, Milojević je odgovorio diplomatski.

– To mogu posle utakmice da ti kažem. Ne mogu da kažem šta bi bilo kad bi bilo. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače. Radićemo na tome – podvukao je Vladan Milojević.

– Dobro je što postižemo golove i zato što smo produktivni. Raduje me što različiti igrači daju golove. To govori da smo spremni smo dvoboj sa BATE-om.

Zanimljivo je bilo i pitanje upućeno Donaldu da li zna ko je postigao poslednji gol za Zvezdu u Ligi Evrope. Došapnuli su mu da je u pitanju bio Nenad Milijaš, a Holanđanin je kratko odgovorio:

– Nisam znao – nasmejao se vezista crveno-belih.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski

0
0

7 Komentara

  1. …“Zao“ mi je ovog nesrecnog Donald Dakkka, ON uopste nije obavesten i svestan da celiva sramni grb, nastao na temeljima najvece Srpske muke tj. golootockih izdajnika roda svog i osnivaca crvenog fk, koji su se ZVERski odnosili prema sopstvenom narodu ……………………………………………………….
    ISTORIJA SE NIKADA NECE IZBRISATI I NJIHOVA ZLODELA ZABORAVITI !!! PARTIZAN IZNAD SVIH I CUVAR PROSLOSTI, SADASNJOSTI I BUDUCNOSTI SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Lepo je devojčice što učiš istoriju, ili kako tvoj predsednik sranjo kaže povijest. Još dugo ćeš patiti jer vreme naručenih titula devedesetih i početka ovog veka je prošlo. Za nas su navijali i sada navijaju Srbi i svi koji nešto znače, za vas samo šaka jada i komunističkih plaćenika. I polako devojčice, uskoro ćeš i ti biti crvena…

      0
      0
      Odgovori
  2. …“Zao“ mi je ovog nesrecnog Donald Dakkka, ON uopste nije obavesten i svestan da celiva sramni grb, nastao na temeljima najvece Srpske muke tj. golootockih izdajnika roda svog i osnivaca crvenog fk, koji su se ZVERski odnosili prema sopstvenom narodu ……………………………………………………….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter