4
Evrobasket 2022

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017, Hrvatska - Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. Dvorana Sinan Erdem na fotografiji: Aleksei Shved foto: Pedja Milosavljevic

‘OPSAJD’: (Šved)ski akcioni u Istanbulu, Hrvati ne mogu da osvoje medalju ni na Mediteranskim igrama

Objavljeno: 11.09.17 u 16:05

Hrvatsko prokletstvo i dalje traje. Od kako su sišli sa pobedničkog postolja u Atini 1995. godine, nikada se više nisu popeli na isto, a kako stvari stoje neće se u skorije vreme ni popeti.

U prethodnoj kolumni smo pisali da Hrvatska i pored četiri pobede u grupnoj fazi i dva NBA igrača u sastavu neće ništa uraditi na Eurobasketu. Pisali smo da još uvek nije iskorenjeno to ‘luzerstvo’ iz ove reprezentacije i da će se to pokazati u Istanbulu. I bili smo u pravu. Gubitnički mentalitet je ponovo došao do izražaja. Rusi su deklasiali izabranike Ace Petrovića, a gledaoci širom Evrope su imali priliku da gledaju ‘šved(ski) akcioni’ u dvorani ‘Sinan Erden’. Hrvatima je ‘luzerstvo’ ušlo u genetski kod i ima tendenciju da postane trajna i nepromenljiva činjenica.

Sedam i po minuta pre kraja već je bilo 81:60 za Rusiju. Čak minus 21 i to sa Švedom na klupi. Šariću i drugovima je bilo hladno kao u Sibiru. Odmarao je Šveda ruski selektor Bazarevič... Kako i ne bi, kada je dao 27 poena, a i valjalo ga je sačuvati za četvrtfinale. Na kraju je bilo 23 razlike za Ruse… A Hrvati broje i 23. godinu bez medalje.

FOTO: STARSPORT

Ovo je bio najlakši skauting dosad, tačno znam kako moramo igrati, rekao je optimistični Aca Trica pre meča sa Rusima.

I košarkaši Hrvatske su imali neke neosnovane izjave pune optimizma pre prvenstva. Hrvatske novine su takođe bile pune tekstova o tome kako je kucnuo čas da se ide do samog finala. Na osnovu čega su bazirali taj optimizam, niko osim njih ne zna. Hrvati bukvalno imaju dva i po igrača, nemaju plejmejkera, imaju ispodprosečnog selektora i gomilu prosečnih ABA igrača. Ovo što im se dešava na dva uzastopna Evropska prvenstva je iznenađenje samo za njih, ne i za dobre poznavaoce košarke.

Ovo hrvatsko prokletstvo će trajati sve dok u reprezentaciju bude i jedan igrač koji je rođen u vreme one sramote iz Atine 1995. godine. Dakle, kada za Hrvatsku bude igralo godište 1996. i mlađe imaće šansu da dođu do medalje. Sa Bogdanovićem, Šarićem, Simonom, Ukićem, Žorićem, Planinićem kao nosiocima igre, Hrvati se ne mogu popeti na pobedničko postolje ni na Mediterasnkim igrama koje se održavaju 2018. godine u španskoj Taragoni.

0
0

4 Komentara

  1. Aj ne kenjaj ti Galicu treba pisati o Aleksandru Petrovicu njegovom pok bratu Drazi i ocu Jovi koje krvati slave kao svoje jelte takodje i Saricu iz Djevrsaka i Stojanu Vrankovicu i Velji Petranovicu Popovici Komazeci Sve prave rvatine al u kurcu

    0
    0
    Odgovori
  2. Hajde više prekinite sa pljuvanjem Hrvata, podsmevanjem i irenjem jer su izgubili! Jedan gif, ili fotka, komentar , čak i 10 je dovoljan, a ne hiljade i hiljade zluradih tekstova, podsmevanja, ismevanja! Isto ste se tako smejali i podsmevali 2015 što su ispali od Češke pa nas je Letonija oprala za sve pare. A posle i Francuska nam se lepo namestila, da nismo kući ni bronzu doneli, nego drvenu medalju. Zašto se ne fokusirate na NAŠE momke i njihov uspeh i pružite im podršku o ovoj izuzetno teškoj borbi za medalju?! Ne zanosite se, nemamo prvi tim, kvalitet je JAKO oslabljen i zlato, pa čak i medalja je još uvek na dugom štapu. Prekinite da pljujete Hrvate, izgubili ljudi – pa šta?! Nemojte da se mi već u četvrtak vratimo kuči pognutoh nosa! Dajte malo ponosa! Ne pišite o Hrvatima, ihnorišite celokupnu naciju, ne ponašajte se kao deca od 3 godine – nisam ovde da čitam o Hrvatima , već o SRBIJI!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Svaka ti je na mestu brate, mi smo jednostavno takav narod, samo pljuvamo po drugima i onda pognemo glavu kad nas neko isprasi…vise mrzimo hrvate nego sto volimo nase, pogledaj samo ovaj tekst, pa ima li smisla sve ovo pisati..jednostavno ne umemo da navijamo za nasu reprezebtaciju i da sve ostale stavimo po strani, balkanski=ciganski mentalitet

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter