1
Evropske lige

ŽOZE MURINJO: Srbin je najbolji fudbaler kog sam ikada trenirao

Objavljeno: 10.09.17 u 12:15

Jedan od najuspešnijih trenera na svetu, Žoze Murinjo, dao je zanimljiv intervjuu za ugledni „Sandej tajms“.

Upitan tokom intervjua za „Sandej tajms“ ko je najbolji fudbaler kog je ikada trenirao, Murinjo je bez razimišljanja odgovorio da je to srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Matić. Ne mogu da kažem da sam imao boljeg od njega u karijeri, rekao je Portugalac.

Murinjo je zatim pričao o specijalnom odnosu koji ima sa Srbinom.

On i ja imamo nešto što ćemo zauvek pamtiti. Bila je to utakmica (sa Sautemptonom) u kome je on najpre bio rezerva. Onda sam ga uveo u igru u drugom poluvremenu, a izvukao sam ga sa terena u 70., možda 75. minutu. Novine su htele priču, štampa je tražila krv. Moju, njegovu, ili obe.Nemanja je bio vrlo tužan. Bio sam i ja tužan, jer takve stvari nisu lepe, a ja sam za njima posegao samo dvaput u karijeri. Međutim, sutradan je Matić došao kod mene i rekao: ‘Nisam srećan, ali to je moja krivica. Nisam srećan zbog onoga što ste mi uradili, ali sam sam kriv. Kriv sam, zbog načina na koji sam igrao, i potpuno razumem izmenu. Idemo dalje'“, otkrio je Murinjo detalj zbog kog je počeo da ceni Matića još više nego do tada, rekao je Murinjo.

U julu ove godine, Murinjo je za skoro 50 miliona evra, doveo našeg reprezentativca iz Čelsija, u kome mu je svojevremeno bio trener.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter