1
Evrobasket 2022

SELEKTOR HRVATSKE U ISTANBULU: Srbija je najjasniji favorit!

Objavljeno: 09.09.17 u 13:51

Aco Petrović je posle selidbe iz Kluža u Istanbul ocenio Srbiju kao najvećeg favorita među osam utakmica osmine finala Eurobasketa.

Hrvatska je posle osvojenog drugog mesta u grupi u Rumuniji prešla u Tursku i istanbulsku dvoranu ‘Sinan Erdem’, gde je kao i naša selekcija trenirala za nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Njihov rival biće Rusija, jedina reprezentacija koja je do sada savladala selekciju Srbije.

– Zna se koje su njihove jake stvari, na koje treba obratiti pažnju. Treba meč čitati na vreme, svaka utakmica tog tipa može da iznedri neko iznenađenje i da neko drugi iskoči i da rešavate probleme na drugoj strani. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, ali mi smo spremni. Glavne stvari su igrači dobili usmeno, ali će video analizu i detaljan skauting dobiti u subotu – rekao je Petrović.

Kao najvećeg favorita u ovoj rundi takmičenja Aco Petrović je izdvojio upravo Srbiju.

– Imate jednu ili dve utakmice gde su favoriti jasni, ostalo je sve otvoreno. Najjasniji favorit je u duelu Srbija – Mađarska. Mađarska je imala dobre momente u klužu, ali to nije novi koji je potreban da bi se pobedila Srbija – kratko je analizirao Petrović svog rivala iz grupne faze.

Hrvatska i Srbija mogli da se sastanu tek u polufinalu, ukoliko do tog dela prvenstva oba sastava eliminišu svoje rivale.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter