0
Evrobasket 2022

NENAD KRSTIĆ OTVORENO: Evo kako NBA klubovi ubeđuju igrače da ne igraju za nacionalni tim

Objavljeno: 09.09.17 u 11:52

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić dotakao se zanimljive teme oko odnosa NBA klubova prema svojim igračima koji bi da igraju za svoju reprezentaciju.

Uoči svakog većeg reprezentativnog takmičenja govori se o otkazima NBA igrača svojim nacionalnim timovima usled ‘sugestija’ svojih klubova.

Ove godine bilo ih je nikad više, tako na Eurobasketu imamo deficit tih kvalitetnijih igrača, a pravi odgovor na tu temu dao je bivši NBA igrač i kapiten Srbije Nenad Krstić.

– Ja u suštini nisam imao tih problema. Tokom reprezentativne karijere sam u NBA imao dve ekipe – Nju Džersi i Oklahomu. Boston ne računam jer sam tamo bio šest meseci – izjavio je Krstić za ‘SportKlub’.

– Jesu sugerisali, pogotovo u Nju Džersiju su sugerisali da ne igram. U Oklahomi sam već bio iskusan igrač i oni su smatrali da ću se najbolje spremiti ako igramza reprezentaciju. Jedne godine nisam igrao za reprezentaciju, 2006. godina je bila, ali to nije bilo samo u vezi sa igranjem ili neigranjem. Bile su neke druge priče, pa sam odlučio da ne igram – istakao je Krstić.

Pojasnio je kako je on rešio problem sa Nju Džersijem.

– Imao sam malo problema sa Nju Džersijem, kao što sada ima Nikola Jokić. Bio sam u sličnoj situaciji, razvijao sam se dobro, igrao dobro, bio mlad… Ja sam ljudima u klubu stavio do znanja da ću više napredovati ako igram za reprezentaciju – istakao je Krstić i dodao:

– Ono što ja znam, klub neće reći ‘Ej, nemoj da igraš’, već ‘Možda je bolje da ne igraš’, ‘Morali bismo da radimo na ovome’, ‘Trebalo bi da radiš na sebi’, neku takvu frazu će upotrebiti – zaključio je Krstić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter