0
ATP

NADAL UMORAN, ALI PRESREĆAN: Presudila je promena taktike i igra na bekhend Del Potra,

Objavljeno: 09.09.17 u 13:29

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal rekao je danas da mu mnogo znači plasman u finale Otvorenog prvenstva SAD, posle sezone pune povreda i problema.

Nadal se plasirao u finale US Opena pošto je pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra posle četiri seta, 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Nadal će u finalu u nedelju, za svoju treću titulu u Njujorku, a 16. grend slem trofej u karijeri, igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je u drugom polufinalu pobedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

– Mnogo mi znači finale. Ovo je bila neverovatna sezona posle nekoliko povreda i problema. Vratiti se pred ovu publiku, na ovaj neverovatan teren i šansa za novu titulu je za mene veoma važna stvar – rekao je Nadal.

Nadal je do sada četiri puta igrao protiv Andersona i ostvario sve četiri pobede. Anderson je kao 32. teniser sveta najslabije rangirani teniser koji igra finale US Opena još otkako je uveden sistem rangiranja 1973. godine.

– Biće teško protiv Kevina. On ima neverovatan servis i odličan je primer mladima kako može da se igra posle povrede. Poznajem ga od 12. godine, veoma sam srećan zbog njega – rekao je prvi igrač sveta.

Poslednji put Nadal je izgubio finale grend slem turnira pre osam godina protiv Del Potra. Argentinac je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u petom gemu, ali je posle toga osvojio samo pet gemova do kraja meča.

– Promenio sam nekoliko stvari posle prvog seta. Igrao sam na njegov bekhend i znao sam da to moram da promenim i da moram da budem nepredvidiv, da ga nateram da se više kreće. To je ispalo veoma dobro i srećan sam – rekao je španski teniser.

Del Potro, 28. teniser sveta, rekao je da je bio premoren, pošto je igrao mečeve u pet setova protiv Dominika Tima i Rodžera Federera, ali je istakao da je Nadal zasluženo pobedio.

– Umoran sam, imao sam mečeve u pet setova, a tokom nedelje sam imao grip. Pre meča sam imao mnogo problema, ali sam bio izuzetno motivisan za polufinale na mom najuspešnijem turniru. On je igrao bolje, zaslužio je pobedu. Dao sam sve od sebe, ali nisam mogao dobro da odigram – naveo je Del Potro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter