1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Dva evrogola za pobedu u Ivanjici i najavu pred BATE Borisov (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.17 u 20:47

U 8. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je kao gost savladala Javor 2:0 (2:0) i tako na najlepši način najavila meč sa BATE Borisovim u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

Nije to bila blistava partija izabranika Vladana Milojevića, pogotovo u prvom poluvremenu, ali dovoljno dobra da se osvoje bodovi na neugodnom gostovanju u Ivanjici protiv Javora – 2:0. Dva evrogola Rikardinja i Donalda za slavlje i miran san na liderskoj poziciji do sledećeg vikenda i gostovanja Voždovcu, jer Crvena zvezda zbog obaveza u Ligi Evrope ne igra vanredno kolo u sredu.

Crvena zvezda je zapretila već u 2. minutu kada je pokušao sa 16 metara Pešić, ali je njegov udarac bio izblokiran i od svega na kraju su crveno-beli dobili samo korner. Do 15. minuta ništa, a onda dobar napad Srnića, asistencija do Radonjića, ovaj je šutirao, ali se u blok postavio Milović. Crveno-beli su tražili penal, ali sudija Vasić nije pokazao na ‘belu tačku’. Ipak, akcija Crvene zvezde je nastavljena, lopta je stigla do Rikardinja, a ovaj evrogolom razubudio stadion kraj Moravice – 0:1.

Sledeće uzbuđenje i ponovo gol. Oboren je Rikardinjo na nekih 17 metara od gola, loptu je uzeo Donald i novi evrogol za 0:2. Do kraja prvog dela igre Crvena zvezda je imala još jednu dobru šansu, Krstičić je probio, sjajno je uposlio Srnića, ovaj se namestio na levu nogu i pucao preko gola, iako je možda mogao da odigra dupi pas sa Krstičićem. Na kraju prvog dela igre 2:0 za Crvenu zvezdu.


(Izvor: YouTube/AM Video7S)

Drugo poluvreme je počelo mirno. Prvi je u 52. minutu pokušao Krstičić, ali je bio veoma neprecizan. Javor je prvi put golu Crvene zvezde pripretio u 58. minutu kada je pokušao Eliomar iz slobodnog udarca, ali je lopta zamalo otišla pored gola.

Od 60. do 70. minuta četiri dobre šanse za Crvenu zvezdu. Prvo je u 61. minutu Krističić centrirao, a Rodić pokušao glavom, međutim pravo u Đogatovića. Samo 60 sekundi kasnije dve sjajne prilike za goste. Prvo je šutirao Srnić, golman Đogatović je loptu kratko odbio, na nju je natrčao Pešić, ali je golman Javora ponovo napravio paradu. U 65. minutu novi pokušaj Krstičića, pravo u Đogatovića, a isti ‘scenario’ je bio i kod pokušaja Srnića dva minuta kasnije.

Posle ovog talasa crveno-belih, usledio je miran period igre. Crvena zvezda je držala loptu, bila bliža golu od protivnika, ali bez prave šanse. Vladan Milojević je iskoristio lepu prednost da na teren ubaci Adžića, Milijaša i Račića. Do kraja meča nije bilo više izglednih prilika, te je Crvena zvezda zabeležila rutinsku pobedu – 2:0.

JAVOR – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)
/Rikardinjo 15, Donald 26/

Stadion kraj Moravice
Kapacitet: 4.000
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR (4-4-2): Đogatović – Terzić, Karišik, Milović, Amanović – Kolaković, Kiković, Marčić (od 62. Cvetković), Eliomar – Asare (od 66. Sević), Tripković (od 84. Ivanovski).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rdoić – Donald, Krstičić (od 86. Račić) – Srnić, Rikardinjo (od 80. Milijaš), Radonjić (od 62. Adžić) – Pešić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter