0
The Best Of

VREMEPLOV: Jeftina fora Rikarda kojom je omađijao Vasela, a onda objasnio kako se izvodi penal (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.17 u 00:01

U pitanju je čuveni EURO 2004, koji je ostao upamćen jer je trofej podigla Grčka, ali i po nezaboravnoj penal seriji u četvrtfinalu između domaćina Portugalije i Engleske.

Od 2004. godine i Evropskog prvenstva u Portugaliji, u golmanske bravure na gol-crti ne smatramo samo lepe parade ili odbranjeni zicere sa par metara, već i fantastično razmišljanje čuvara mreže, psihološki ulazak u glavu rivala i demonstracija nadmoći nad njim. U svakom smislu.

To je učinio Rikardo, poslednji bedem pred golom svog nacionalnog tima u utakmici četvrtfinala protiv Engleske. Samo pokušajte da shvatite koliki je bio pritisak na njemu posle dva primljena gola tokom meča, Lampardov u samom finišu kada su svi već slavili prolaz, a uoči penal serije na ‘leđima’ je nosio očekivanja prepunog stadiona ‘La Luž’ u Lisabonu.

Razne su teorije kada su jedanaesterci u pitanju, ali jedna je izvesna – golman tada postaje heroj, ali niko to nije učinio kao što jeste Rikardo.

Imao je sreće kada je Dejvid Bekam u prvoj seriji loptu lansirao u svemir, ali je slično kasnije učinio i njegov saigrač Rui Košta.

Zatim u narednih pet serija Rikardo nije bio ni blizu lopte koje su u njegovu mrežu sa velikom lakoćom slali Frank Lampard, Majkl Oven, Džon Teri, Oven Hargrivs i Ešli Kol. Kakav udarac na samopouzdanje! Nešto je morao da promeni.

Počinje sedma serija i, zaista, sve se menja. Protagonista je Rikardo koji je rekao ‘dosta’ i doslovce uzeo stvar u svoje ruke.

Jednostavno je skinuo rukavice i penal Darijusa Vasela branio bez njih.

Da, bez rukavica, kao na futsalu. Ma čak i tamo ih neki golmani koriste.

Vasel u čudu, zbunjen se zaleće ka lopti… Odbrana!

Portugalija ima šansu da dođe do polufinala, samo je potrebno iskoristiti naredni udarac. A loptu uzima – Rikardo!

Šta mislite, kako je izveo taj penal?

(Izvor: youtube / NIXBLACK)

Naravno, sigurno kao da je on najsigurniji izvođač u timu. Portugalija je otišla u polufinale, a kasnije i do finala. E, tamo su ih sačekali čuveni Haristeas i Grci, ali to je već neka druga priča…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter