0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VOJVODINA OSTALA BEZ PREDSEDNIKA: Usvojene ostavke Vukovića i Mijića

Objavljeno: 08.09.17 u 23:35

Na večerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina, članovi najvišeg klupskog tela usvojili su ostavke dosadašnjeg predsednika Dušana Mijića i predsednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića.

Vanredna sednica Skupštine fudbalskog kluba Vojvodina, zakazana povodom nedavne ostavke predsednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića, održana je večeras u media centru FC “Vujadin Boškov” u Veterniku. U toku današnjeg dana, neposredno pred početak sednice, svoju pismenu i neopozivu ostavku podneo je i predsednik kluba Dušan Mijić, što je predsednik Skupštine Milan Davidov naknadno uvrstio u dnevni red i dao mogućnost članovima najvišeg klupskog tela da se izjasne i po ovom pitanju.

Sednici Skupštine prisustvovala su 34 od ukupno 55 članova, a ostavke Vukovića i Mijića usvojene su jednoglasno. Dosadašnji predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković prethodno je izvestio članove Skupštine o finansijskom poslovanju kluba od decembra 2016. godine do danas, pri čemu je istakao da je, za taj period, dosadašnje rukovodstvo uspelo da smanji ukupan dug kluba i da on sada iznosi 3.729.000 evra.

Ipak, članovi Skupštine jednoglasno su odbili usvajanje ovog finansijskog izveštaja, a predsednik Skupštine Milan Davidov izrazio je nezadovoljstvo uslovima pod kojima je firma “Vuković Benz” davala pozajmicu klubu (mesečna kamata od 2,5 posto, što iznosi 30 posto na godišnjem nivou), kao i zakupom vozila te firme od strane FK Vojvodina po ceni od 5.000 dinara dnevno plus PDV, što iznosi 180.000 dinara mesečno za sedam godina staru “škoda fabiu”.

Za novog predsednika Nadzornog odbora, članovi Skupštine izabrali su Radovana Ivetića, diplomiranog inženjera saobraćaja i mastera ekonomije, licenciranog stečajnog upravnika i konsultanta u poslovima reorganizacije privrednih subjekata. Sekretar kluba Aleksandar Vlaškalić ovlašćen je da u Agenciji za privredne registre izbriše Dušana Mijića kao ovlašćeno lice za zastupanje, te će, do izbora novog predsednika, to pravo imati jedino generalni direktor kluba Aleksandar Dunđerski.

Pred kraju večerašnje sednice, kada je dnevni red došao do tačke “razno”, za reč se javio član Skupštine i predsednik kluba u periodu od 2014. do 2016. godine Zoran Šćepanović, koji je, odgovarajući na reči Dragoslava Vukovića o tome koliko su prethodna rukovodstva zadužila fudbalski klub Vojvodina, istakao da je uprava na čijem je bio čelu ostvarila ukupan prihod od 11.310.000 evra, dok su rashodi bili 11.300.000 evra, pri čemu je samo na vraćanje zaostalog duga potrošeno 4.590.000 evra.

Nova sednica Skupštine FK Vojvodina, na kojoj treba da bude izabran novi predsednik Upravnog odbora, najverovatnije će biti održana u petak, 15. septembra, s tim da će javnost o time zvanično biti blagovremeno obaveštena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter