0
Evrobasket 2022

SELEKTOR MAĐARSKE UVEREN U POBEDU SRBIJE: A tokom izjave u kadar mu ‘uskočila’ legenda… (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.17 u 19:49

Selektor košarkaške reprezentacije Mađarske Stojan Ivković rekao je danas da će njegova ekipa pružiti žestok otpor Srbiji, iako ne očekuje pobedu u tom duelu.

– Ko me poznaje, zna da će borba biti žešća. Srbija će dobiti, a nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak. Želim sve najbolje Srbiji – rekao je Ivković srpskim izveštačima iz Istanbula.

Madjarska i Srbija će u nedelju igrati u osmini finala Evropskog prvenstva.

– Sve najbolje Srbiji, a mi ćemo da se borimo, kao i do sada – istakao je selektor Mađarske.

On je naveo da će madjarski košarkaši ‘probati da uče i pošteno rade svoj posao’.

– Glupi ljudi misle da su najbolji i najpametniji. Treba da se radujemo i borimo kao do sad jer košarku baš i ne znamo da igramo. Nemamo visinu, ali imamo veoma dobre ljude i karakter – kazao je Ivković.

Mađarska prvi put učestvuje na evropskim šampionatima posle 18 godina, a poslednju utakmicu do ove grupne faze dobila je pre čak 48.

– Igrali smo sa Hrvatima, pa sa Crnogorcima i sada ćemo sa Srbima. Ništa lepše. Mala sportska nacija kao mi, da ima takvu privilegiju… – rekao je Ivković i potom objasnio u kakvoj je situaciji u Turskoj.

– Igrači su molili Špance da se slikaju pred utakmicu. Ljude poput ovih iz španskog ili srpskog tima, većina njih može da gleda samo na televiziji – naveo je Ivković, koji se tokom razgovora sa novinarima srdačno pozdravio sa selektorom Crne Gore Bogdanom Tanjevićem.

Stojan Ivković je kazao da mu prijaju pohvale selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, za koga je rekao da je ‘uvek bio korektan momak“.

– Hvala mu. Mi smo dobra družina. Ako nemaš visoki kvalitet sa 10 igrača u rotaciji, moraš da ideš na emociju. A, ko je tu kome šef, ko je bolji, pametniji… – kazao je Ivković.

On je reprezentaciju Srbije nazvao institucijom.

– Srbija je institucija. Ne možemo da kažemo da je prvi favorit prvenstva, ali možemo da sa izvanrednim trenerom i odnosima u ekipi. Nije mi drago što smo dobili Srbiju jer je ta reprezentacija uvek bila na visokom nivou – rekao je Ivković.

Stojan Ivković je rođen u Dubrovniku, odrastao u Crnoj Gori, a poreklom je iz Srbije.

Kako je rekao, ‘svojatanje je normalno’.

– Mi smo deca tog nekog perioda. Ponosan sam na tatu i mamu, volim Crnu Goru, tamo sam odrastao. Sada sam postao Mađar – rekao je on.

Ispričao je i kako ga gledaju u Mađarskoj.

– Pošto mogu da budem agresivan ako je neko bezobrazan, napravim temperamentnu reakciju, onda sam Srbin. A, ako napravim rezultat, onda sam Hrvat – rekao je on.

Ivković je rekao da mu je najlakše da gleda vaterpolo.

– Najlakše mi je u vaterpolu jer uvek otvorim šampanjac pre nekog velikog takmičenja jer znam da sam pobedio, ili Srbija ili Crna Gora ili Hrvatska ili Mađarska. To mi je najmiliji sport, bez stresa, a ovde ćemo videti – rekao je Ivković.

Utakmica Srbije i Mađarske igraće se u nedelju od 14.15.

(Izvor: youtube / Sportnetwork TV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter