0
Američki fudbal

FOTO: Kansas City Chiefs

NFL: Poraz šampiona, Čifsi bolji od Beličikove čete, Brejdijev novi rekord! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.17 u 09:10

Kakav meč! Otvaranje sezone donelo nam je pravi spektakl u NFL šampionatu, koji je završen pobedom Kanzas Sitija na gostovanju u Bostonu Nju Ingland Pejtriotsima – 42:27 (7:7, 7:10, 7:10, 21:0).

Brejdi je u utakmicu ušao kao novi rekorder NFL šampionata, pošto je postao prvi kvoterbek u istoriji lige koji je u jednoj ekipi proveo 18 godina.

I odlično su Petsi otvorili susret, Brejdi je preko Bartheda i Kuksa u igri pasom, te preko Džejmsa Vajta trčanjem došao nadomak „crvene zone“ (linija od 20 jardi od endzone), a pas Deniju Amendoli uveo je Nju Ingland u 20 jardi Kanzas Sitija. 

Već u sledećem napadu Brejdi je pokušao da pronađe Brendina Kuksa, kornerbek Terens Mičel je novopridošlog vajd risivera zaustavio na nedozvoljen način, pa je lopta postavljena na dve jarde. Prvu priliku nisu iskoristili domaći fudbaleri, pošto je tačdaun Gilislija poništen zbog držanja koje je napravio Nejt Solder, ali je zbog prekršaja odbrane kazna poništena, pa je Brejdi dobio novu priliku sa dve jarde.

Usledila je ponovo akcija za Gilislija i tačdaun, uz pogodak za dodatni poen, pa je Nju Ingland stigao do 7:0.

(Youtube/NFL)

Početak iz snova za Pejtriotse nastavio se i u prvom drajvu Kanzas Sitija, pošto je u prvom „snepu“ Čifsa Karim Hant dopustio sejftiju Džordanu Ričardsu da mu izbije loptu, što je iskoristio Mekorti, pokupio je, pa su Pejtriotsi imali novu priliku za poene sa 32 jarde od endzone Kanzas Sitija. 

Nakon odličnog prodora Vajta za novi prvi daun, te jednog lošeg pasa ka Gronkovskom i „vraćenom“ Barkhedu za jednu jardu, Brejdi je pri trećem daunu za 11 jardi izazvao rano kretanje odbrane. Kako je po automatizmu sledila kazna za Čifse od pet jardi, Brejdi, svestan da nema šta da izgubi, poslao je pas od 20 jardi ka Gronkovskom. Uhvatio je Gronk loptu i postigao tačdaun, ali je naknadnim pregledom ustavnovljeno da je lopta prilikom pada dotakla tlo, pa su Petsi vraćeni na 15 jardi od endzone, a pokušaj Amendole zaustavljen je na jardu od prvog dauna. Beličik je odlučio da njegov tim pokuša da osvoji prvi daun, ali je Gilisli zaustavljen praktično na mestu sa kog je krenuo.

Nije mnogo vremena prošlo do odgovora „poglavica“. Razigrao se Aleks Smit, već u prvom snepu pokazao je i Karim Hant da ga nije poremetio fambl, pa je nakon 12 akcija, pređenih 90 jardi i lepog hvatanja Harisa rezultat glasio 7:7.

Do kraja prve deonice nije bilo poena, ali jeste na samom početku druge, i to pogotkom Gostkovskog za tri poena, nakon što je napad Nju Inglanda zaustavljen na 25 jardi od endzone, a na 17:7 povećao je Gilisli lepim prodorom sa dve jarde na 7:31 do kraja poluvremena.

Odbranio se Nju Ingland u narednom napadu Čifsa, usledio je odgovor odbrane ekipe koju sa klupe predvodi Endi Rid, a poslednji napad u prvom poluvremenu doneo je i zasluženi tačdaun Karima Hanta za 17:14.

U trećoj deonici usledio je preokret nakon pasa od 75 jardi i tačdauna Hila za 21:17 u korist Kanzas Sitija, ali se ni Petsi nisu predali – Gilisli je po treći put na meču preneo loptu preko linije endzone, a Gostkovski je novim šutem za tri poena vratio Petse na šest poena viška.

A onda je usledila poslednja četvrtina i prava „oluja“ Čifsa – 21 poen za veliku pobedu u prvom meču novog izdanja NFL šampionata.

(Youtube/NFL)

Na kraju, Aleks Smit je imao bačenih 368 jardi uz četiri pasa za tačdaun, Hil je uhvatio 133 jarde, dok je Hant susret završio sa 148 pretrčanih jardi uz 98 jardi hvatanjem i tri tačdauna.

(Youtube/NFL)

Što se Nju Inglanda tiče, Brejdi je susret završio bez bačenog tačdauna, uz 267 jardi.

NFL, nedelja 1

Petak

Nju Ingland – Kanzas siti 27:42

Nedelja

19.00 Bafalo – NJ Džets
19.00 Hjuston – Džeksonvil
19.00 Klivlend – Pitsburg
19.00 Detroit – Arizona
19.00 Čikago – Atlanta
19.00 Tenesi – Oukland
19.00 Sinsinati – Baltimor
19.00 Vašington – Filadelfija
22.05 LA Rems – Indijanapolis
22.25 San Francisko – Karolina
22.25 Grin Bej – Sijetl

Ponedeljak
2.30 Dalas – NJ Džajants

Utorak
1.0 Minesota – Nju Orleans
4.20 Denver – LA Čardžers

Odloženo
Majami – Tampa Bej

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter